Bouwkundige keuring Ommen

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Ommen laten doen kan veel onzekerheid wegnemen. Zo krijg je een beeld van de de kwaliteit van de woning en kom je achter de kosten om het object in goede staat te brengen. Op basis daarvan sta je sterker in prijsonderhandelingen. In onze uitgebreide documentatie bieden wij informatie over de verschillende keuringen, de tarieven en verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Ommen.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Je bouwkundig inspecteur in Ommen bekijkt de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals o.a. de plafonds en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle documentatie en analyses met hierbij een kostenberekening.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je volledige duidelijkheid over de conditie van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €280 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ommen regelen

Op korte termijn een onderzoek laten doen naar de staat en de waarde van een gebouw of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Profiteer dan van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Dankzij deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Je kunt denken aan het voegwerk en en de staat van eventuele schuren en garages. Tevens krijg je een indicatie van welke kosten er bij komen kijken om de verschillende problemen op te lossen. Daarbij krijg je een idee van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die het woonobject gaat inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt terecht bij een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Ommen.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Laat je informeren over een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de analyse van het woonobject geeft de bouwkundig ingenieur gelijk mondeling zijn bevindingen door over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Regel ook direct een taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Via onze vergelijker kan je ook veel gegevens vinden over Verkoopkeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Ommen

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Ten eerste heb je een specialist nodig die de woning gaat opnemen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit meerdere architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Ommen (regio).

 2. Woninginspectie

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & de aan- of verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwexpert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen huisraad en richt dus nooit schade aan. De inspecteur heeft hiervoor o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Meteen na het woningonderzoek omschrijft de bouwkundige zijn bevindingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met behulp van het onderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit document lees je alle opvallende zaken en de observaties en achterstallige onderhoudspunten. Ook vind je in het rapport een tariefoverzicht om het woonobject te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Nu kun je beginnen met je openingsbod. In het achterhoofd heb je dan het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport variëren rond de €345 en €485. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door verschillendefacetten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) hebben de meeste invloed. Ook de plek van de woning is van invloed op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Ook zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Bekijk vooral goed hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar reviews van andere klanten. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In de onderstaande tabel berekenen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Ommen.

Type huis Netto woonoppervlakteGeschatte kosten
Appartementje75 m2295 – €325
Rijwoning108 m2€355 – €370
Hoekwoning150 m2€425 – €440
Geschakelde woning153 m2€455 – €485
Vrijstaand191 m2€510 – €550
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van geschikte bouwkundigen in jouw woonplaats

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Factoren waar je op moet letten bij het kiezen van een inspecteur: de kostprijs, levertijd van het rapport, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het schema hieronder verstrekken we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ommen die je mogelijk kunnen helpen met een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Dalfsen, Twenterand, Tubbergen, Wierden en Borne.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ommen-7731

Plan direct online een aankoopkeuring in

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Ommen bekijkt een neutrale ingenieur het verblijf. Niet onverstandig, zo krijg je goed inzicht in wat de status van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een pand die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Daarmee geef je de andere partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Jij komt hiermee serieus over en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de taak om de aspirant koper gedegen te informeren inzake de staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Via een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwinspecteur loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De tarieven schatten we in tussen €110 en €215.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Je voert een bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Je krijgt nadere toelichting over de herstelkosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel komt in beeld zodra jij actief bent op de woningmarkt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van diverse problemen. Aan de hand van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de regel wordt het onderzoek gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Dikwijls worden de resultaten van het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Ommen). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Minpunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw zonder verdere rapportage. Gezamenlijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Ommen loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke problemen worden direct benoemd. De deskundige weet vaak ook de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

 • Bouwkundige keuring Dalmsholte
 • Bouwkundige keuring Giethmen
 • Bouwkundige keuring Lemele
 • Bouwkundige keuring Arriën
 • Bouwkundige keuring Beerze
 • Bouwkundige keuring Stegeren
 • Bouwkundige keuring Witharen
 • Bouwkundige keuring Vinkenbuurt
 • Bouwkundige keuring Beerzerveld
 • Bouwkundige keuring Vilsteren
 • Plaats een reactie