Bouwkundige keuring Goes

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Goes laten uitvoeren is een verstandige keuze. Door deze keuring zal je veel inzicht krijgen over de de onderhoudsstaat van de woning en inzage in de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Door deze inzichten worden de onderhandelingen transparanter. Via bouwkeuringexpert.nl lees je meer aanvullende info over de verschillende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en achterhaal je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Goes.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Goes analyseert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Deze persoon kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals onder andere de dakbedekking en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport vind je alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een idee van de de status van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €295 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Goes plannen

Heel snel een onderzoek laten doen naar de staat (en gebreken) van jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Dankzij deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de sanitaire voorzieningen en en de staat van de isolatie. Zo kom je er ook achter welke kosten noodzakelijk zijn om de diverse problemen te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je een beeld van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een partij kiezen die het woonobject gaat inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Onder andere een bouwkundig expert, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Goes.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in april 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Laat je informeren over een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doornemen van het woonobject geeft de bouwkundig adviseur direct live mondeling uitleg van de staat en gebreken. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Kies dan ook voor een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je ook veel uitleg vinden over Bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Goes

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te starten moet je een deskundige hebben die het huis gaat inspecteren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt kiezen uit allerlei architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Goes (en de nabije regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of de aan- of verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De inspecteur loopt alles na maar verplaatst geen huisraad en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De ingenieur gebruik vaak een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Na de inspectie deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Steunend op de huis-analyse krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Hierin staat de conclusie van de staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Daarbij staat in het document een schatting van de onkosten om de woonruimte bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Op dat moment kan je een onderbouwd bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan zou je dit kunnen opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen rond de €330 en €405. De totaalprijs bestaat uit verschillendeaspecten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) hebben de meeste invloed. Ook de locatie van de woning heeft zijn weerslag op de prijs in verband met de reiskosten. Bovendien zit er veel verschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Overweeg factoren zoals wachttijd, welke instrumenten er gebruikt worden en naar reviews van andere klanten. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In de bijgaande tabel beschrijven we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Goes.

Soort huisNetto woonoppervlaktePrijsberekening
Bovenwoning77 m2275 – €315
Tussenwoning123 m2€340 – €380
Hoekwoning145 m2€405 – €430
Geschakelde woning172 m2€470 – €500
Landhuis197 m2€510 – €540
Tabel met de tarieven van een bouwkundig rapport april 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk info van goede bouwkundigen actief in jouw regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Factoren die belangrijk zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de geschatte kosten, de snelheid, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de figuur hieronder bekijk je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Goes die potentieel hun service kunnen verlenen bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Borsele, Kapelle, Reimerswaal, Vlissingen en Veere.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-goes-4463

Advies over de aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Dankzij een aankoopkeuring in Goes analyseert een neutrale specialist het woonobject. Niet zo gek, zo krijg je goed inzicht in wat de gesteldheid van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

verkoopkeuring voor een woning

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een pand dat je wilt verkopen. Hiermee geef je de kopende partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als huiseigenaar is het wettelijk je plicht de koper goed te informeren aangaande de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Dankzij een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig expert bekijkt alle opleverpunten en kent de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De tarieven liggen tussen de €130 en €225.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning te achterhalen. De inspecteer berekent ook de noodzakelijke investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland komt in beeld in het geval je een ander huis gaat aanschaffen. Doorgaans vertonen de oudere huizen diverse problemen. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je wat je koopt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Evenzeer worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Goes). Is er veel onderhoud nodig? Door middel van dit rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het nadeel is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Onder begeleiding van de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Goes bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de staat van het huis. Potentiële problemen worden direct aangewezen en besproken. De deskundige verstrekt ook een kleine calculatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

 • Bouwkundige keuring s-Heer Arendskerke
 • Bouwkundige keuring Wolphaartsdijk
 • Bouwkundige keuring s-Heer Hendrikskinderen
 • Bouwkundige keuring Kattendijke
 • Bouwkundige keuring Wilhelminadorp
 • Plaats een reactie