Bouwkundige keuring Lewedorp

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Lewedorp laten doen is een verstandige keuze. Door deze keuring krijg je een helder beeld van de bouwkundige staat van het huis en kom je achter de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Op basis daarvan creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze pagina verzamelen wij alle benodigde informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en doorzoek je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Lewedorp.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Lewedorp inspecteert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals o.a. het leidingwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport lees je de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op die manier krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de onderhoudsstatus van de woning waar je interesse in hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €345 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Lewedorp laten uitvoeren

Direct duidelijkheid over de staat (en gebreken) van een woonhuis of van een potentiële woning om aan te kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Aan de hand van deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Er wordt gekeken naar o.a. de dakbedekking en en of er sprake is van lekkages. Zo achterhaal je welke kosten noodzakelijk zijn om eventuele gebreken te verhelpen. Daarbij krijg je een idee van het onderhoud voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die deze keuringen kan uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Onder andere een bouwadviseur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Lewedorp.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in april 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Ten tijde van de controle van de woning geeft de bouwadviseur mondeling een toelichting van alle bouwkundige aspecten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je ook veel uitleg vinden over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Lewedorp

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te beginnen heb je een deskundige nodig die het huis gaat inspecteren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Lewedorp (en de nabije regio).

 2. Woninginspectie

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige eigenaar en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De deskundige checkt alles maar laat alles netjes op de plek staan en maakt geen schade. De expert kan gebruik maken van thermografische camera en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  Meteen na het onderzoek beschrijft de bouwkundigewat hij heeft gezien. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van het onderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Daarin lees je alle opvallende zaken en de woning inclusief foto’s en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bijgevoegd staat in het document een lijst met kosten die nodig zijn om het woonobject te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen de biedingen op de woning beginnen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Kies er dan voor dit te benoemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €345 en €385. De uiteindelijke prijs hangt af van een aantal factoren. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is is van belang wanneer er reiskosten worden berekend. Bovendien zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Belangrijke punten zijn levertijd van het rapport, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt het kostenplaatje. In het bijgesloten overzicht berekenen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Lewedorp.

Type huis WoonoppervlakGeschatte tarieven
Bovenwoning100 m2300 – €320
Rijwoning113 m2€345 – €370
Hoekhuis131 m2€405 – €450
Twee onder één kap150 m2€465 – €495
Vrijstaand176 m2€505 – €560
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport april 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vind gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Factoren waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: de tarieven, levertijd van de rapportage, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In onderstaande tabel overhandigen we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Lewedorp die potentieel hun service kunnen verlenen bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Nieuwdorp, Borssele, s-Heerenhoek, Heinkenszand en s-Heer Abtskerke.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-lewedorp-4456

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Lewedorp analyseert een onpartijdige expert de potentiële woning. Slim, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de conditie van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke keuring van een pand die binnenkort op de markt komt. Hiermee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je bent 100% transparant en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het wettelijk je plicht kopers goed in te lichten overonderhoudstoestand van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? A.d.h.v. een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig adviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en zal zijn kennis delen over de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €105 en €240.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning te achterhalen. Het rapport beschrijft de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning toekomstbestendig te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland laat je meestal uitvoeren zodra jij een bod wilt uitbrengen op een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verschillende gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Mede wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Lewedorp). Mankeert er het nodige aan de woning? Met het rapport in je broekzak kan je een marktconform bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Houd er rekening mee dat dit rapport het een en andere kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Begeleid door de bouwkundig specialist uit de gemeente Borsele bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de staat van het woonobject. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden dan direct gesignaleerd. De expert weet vaak een richtprijs van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie