Bouwkundige keuring Sint Agatha

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Sint Agatha laten doen is heel erg verstandig. Door deze keuring wordt je een duidelijk beeld verschaft over de huidige staat van het huis en kom je achter de kosten om het object in goede staat te brengen. Met deze informatie worden de onderhandelingen transparanter. Op onze bouwkeuring-vergelijker bekijk je praktische info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de investeringen en tref je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Sint Agatha.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Sint Agatha bekijkt de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijvoorbeeld het metselwerk en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle bevindingen van de deskundige met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op basis van deze analyse zal je veel inzicht krijgen van de de toestand van de woning waar je interesse in hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €270 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Sint Agatha laten uitvoeren

Direct duidelijkheid over de bouwtechnische staat van jouw eigen woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Overweeg dan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Middels deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de groepenkasten en of er sprake is van vocht in de woning. Daarbij krijg je een overzicht van welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de geconstateerde issues op te pakken. Voorts krijg je meer zekerheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Onder andere een bouwinspecteur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Sint Agatha.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Probeer dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doorlopen van het object geeft de bouwkundige direct live mondeling uitleg van de staat en gebreken. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Combineer het dan met een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons portaal tref je ook praktische uitleg over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Sint Agatha

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst zoek je een deskundige die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Sint Agatha en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkoper en / of de verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De specialist doorzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De expert kan gebruik maken van een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afronding van de inspectie omschrijft de bouwkundige zijn waarnemingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Op basis van het onderzoek zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Hierin staat een lijst met de bevindingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Bijgevoegd vind je daar een overzicht van de herstelkostenom het woonhuis in orde te maken.

 5. Bod voorbereiden

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen tussen de €325 en €490. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van verschillende onderdelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) hebben de meeste invloed. Ook waar de woning gelegen is heeft zijn weerslag op de prijs in verband met de reiskosten. Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de grote en kleine spelers. Overweeg factoren zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de volledigheid van het rapport en naar ervaringen van anderen. Dit speelt mee in de totaalprijs. In de tabel hieronder verstrekken we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Sint Agatha.

Soort huisGroottePrijsberekening
Etagewoning78 m2295 – €305
Rijtjeshuis108 m2€335 – €390
Kopwoning150 m2€400 – €450
Geschakelde woning173 m2€465 – €505
Villa182 m2€515 – €560
Samenvatting met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van geschikte bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het inplannen van de technische keuring? Onderdelen die je moet afwegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: een inschatting van de kosten, de oplevertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de figuur hieronder tref je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Sint Agatha die wellicht beschikbaar zijn voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Vianen, Katwijk, Venhorst, De Mortel en Elsendorp.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-sint-agatha-5435

Waarom een aankoopkeuring?

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Dankzij een aankoopkeuring in Sint Agatha bekijkt een objectieve expert het gebouw. Belangrijk, zo weet je snel meer over wat de staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring beslaat een professionele en erkende analyse een huis dat je te koop wilt aanbieden. Op deze manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als huiseigenaar is het verplicht om de potentiële koper goed te informeren aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. D.m.v. een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig ingenieur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is op de hoogte van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €110 en €250.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. De inspecteer berekent ook de benodigde kosten om de woning toekomstbestendig te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt geadviseerd op het moment dat je mogelijk een woning wilt kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerdere probleemgebieden. Dankzij zo’n woningkeuring weet je wat je koopt. In de regel wordt het onderzoek gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Steeds vaker worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Sint Agatha). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van de resultaten kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Waar je op moet letten is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente Cuijk doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke zorgelijke constateringen komen meteen aan het licht. Deze inspecteur kent ongeveer de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de snelheid.

Plaats een reactie