Bouwkundige keuring Gersloot

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Gersloot laten uitvoeren is een verstandige keuze. Met behulp van de inspecteur krijg je een goed beeld van de staat van de woning en inzage in de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Door deze inzichten is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. In onze uitgebreide documentatie lees je meer uitgebreide info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de investeringen en verschaffen we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Gersloot.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Gersloot controleert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals onder andere de dakbedekking en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport tref je alles wat je moet weten over de staat van de woning met hierbij een kostenberekening.
 • Door deze inspectie heb jij meer zekerheid over de status van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €330 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Gersloot regelen

Behoefte aan een indicatie van de huidige staat van een woonhuis of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Middels deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. De inspecteur bekijkt o.a. het schilderwerk en en de staat van eventuele schuren en garages. Tevens krijg je een indicatie van welke kosten er gemaakt dienen te worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Ook krijg je een beeld van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Gersloot.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in december 2023
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Vraag dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de analyse van het gebouw geeft de bouwkundige een mondelinge samenvatting van de bouwkundige problemen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je het energielabel weten? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een woningtaxatie en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op deze website lees je ook aanvullende informatie over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Gersloot

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst heb je een expert nodig die de woning gaat opnemen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt een aanvraag indienen bij allerlei architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Gersloot (en de nabije regio).

 2. De technische keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of wellicht een makelaar loop je alles in het huis na. De deskundige loopt alles na maar laat alles op z’n plek staan en richt dus nooit schade aan. De expert heeft hiervoor o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Direct na het woningonderzoek meldt de bouwkundige zijn oordeel. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Op basis van de huis-analyse wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In het verslag tref je een samenvatting van de staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Als bijlage krijg je ook inzage in een tariefoverzicht om de woning te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod voorbereiden

  Is het rapport positief over de woning? Dan kun je met zekerheid een openingsbod doen. Je kunt je bod verder toelichten met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport in 2023 liggen rond +/- €305 en €490. De totale prijs hangt af van allerlei factoren. De inhoud en oppervlakte van het woonobject zijn de belangrijkste. Ook waar de woning gelegen is heeft zijn weerslag op de prijs in verband met de reiskosten. Bovendien zit er ook weer veel prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Overweeg factoren zoals de levertijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit speelt mee in de uiteindelijke prijs. In het overzicht hieronder beschrijven we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Gersloot.

Soort woningAantal m2Geschatte prijzen
Studio83 m2€300 – €305
Tussenwoning115 m2€345 – €370
Kopwoning133 m2€405 – €435
2-onder-1 kap152 m2€470 – €495
Landhuis178 m2€525 – €545
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk geschikte bouwkundigen in de omgeving

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: de prijsverwachting, de oplevertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het volgende schema bekijk je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Gersloot die je mogelijk kunnen helpen met het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in De Knipe, Katlijk, Mildam, Oranjewoud en Nieuweschoot.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-gersloot-8457

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Met behulp van een aankoopkeuring in Gersloot checkt een objectieve ingenieur de potentiële woning. Belangrijk, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het nieuw aan te kopen huis.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide en deskundige keuring van een huis dat je in de verkoop wil doen. Op basis daarvan geef je de kopende partij inzicht in de staat van de woning. Je bent 100% transparant en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningbezitter is het wettelijk je plicht de potentiële koper te informeren over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Dankzij een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. Een bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €99 en €205.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die gemaakt moeten worden om de woning in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Friesland laat je meestal uitvoeren zodra jij een ander huis gaat aanschaffen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. D.m.v. een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Evenzeer worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Normaal doet men dit voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Gersloot). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met de uitkomsten van het onderzoek is de prijs die je wilt betalen realistischer, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Waar je op moet letten is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundige uit de gemeente Heerenveen wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de staat van de woning. Potentiële acute situaties worden direct aangegeven. De bouwkundige verstrekt ook een kleine calculatie voor de herstelwerkzaamheden. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie