Bouwkundige keuring s-Heer Hendrikskinderen

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in s-Heer Hendrikskinderen inplannen is dan zeker aan te raden. Zo wordt je een duidelijk beeld verschaft over de staat en waarde van de woning en krijg je meer inzicht in de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Met deze informatie kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op www.bouwkeuringexpert.nl bieden wij informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de kosten en achterhaal je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in s-Heer Hendrikskinderen.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in s-Heer Hendrikskinderen inspecteert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals o.a. de vloerconstructies en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met hierbij een kostenberekening.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een beeld van de de onderhoudsstatus van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €335 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in s-Heer Hendrikskinderen afspreken

Behoefte aan inzicht in de staat (en gebreken) van jouw eigen woning of van een woning die te koop staat? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Middels deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de puien en kozijnen en en de toepassingen van isolatie. Daarbij weet je wat de financiële consequenties zijn om de diverse problemen te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je meer zekerheid over het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een partij kiezen die de inspectie gaat uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig adviseur, een architect, een bouwpartij of taxateur in s-Heer Hendrikskinderen.

Een extra voordelige bouwkeuring in april 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Laat je informeren over een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het bekijken van het huis geeft de bouwkundige mondeling een toelichting van de staat en gebreken. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan dan ook meteen een taxatierapport en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons informatieplatform vind je ook meer gegevens over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in s-Heer Hendrikskinderen

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te beginnen moet je een expert zoeken die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in s-Heer Hendrikskinderen (en de nabije regio).

 2. De inspectie van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkoper & de verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwexpert loopt alles na maar verplaatst niks en breekt of hakt niks open. De ingenieur neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies bespreken

  Na de keuring vertelt de bouwkundige zijn bevindingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Aan de hand van het onderzoek komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit rapport staat een lijst met de bevindingen en de geconstateerde gebreken. Daarnaast vind je daar een overzicht van de herstelkostenom het woonobject in orde te maken.

 5. Bod voorbereiden

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Dan kun je beginnen met je openingsbod. In het achterhoofd heb je dan de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren rond de €290 en €375. De totale prijs wordt bepaald door een aantal aspecten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning is van invloed op de prijs (met het oog op reiskosten). Bovendien zit er ook weer veel prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Overweeg factoren zoals levertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit heeft allemaal invloed op het totale tarief. In de bijgaande tabel vergelijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in s-Heer Hendrikskinderen.

Soort woningNetto woonoppervlakteGemiddelde prijzen
Appartement100 m2€295 – €325
Rijtjeshuis123 m2€335 – €385
Hoekpand146 m2€410 – €445
2-onder-1 kap173 m2€470 – €495
Vrijstaand179 m2€530 – €535
Tabel met de actuele kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij erkende bouwkundigen bij jou in de buurt

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen die belangrijk zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kosten, de snelheid, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de tabel hieronder bekijk je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in s-Heer Hendrikskinderen die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Wolphaartsdijk, s-Heer Arendskerke, Lewedorp, Nieuwdorp en Borssele.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-s-heer-hendrikskinderen-4472

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Met behulp van een aankoopkeuring in s-Heer Hendrikskinderen bekijkt een onafhankelijk ingenieur het huis. Slim, zo krijg je goed inzicht in wat de gesteldheid van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonobject.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een gedegen review van een huis die binnenkort op de markt komt. Hiermee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningeigenaar heb je de plicht om de nieuwe eigenaar van informatie te voorzien over onderhoudstoestand van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Aan de hand van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is op de hoogte van de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Kosten variëren tussen de €130 en €220.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om te kijken wat de staat van een woning is. Het rapport beschrijft de te verwachten kosten om het woonobject in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland komt in beeld als je een bod wilt uitbrengen op een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerdere probleemgebieden. Door te kiezen voor een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Daarbij worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in s-Heer Hendrikskinderen). Worden er veel gebreken ontdekt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Minpunt is dat dit rapport het een en andere kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwkundig specialist uit de gemeente Goes doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan de staat van de woning. Potentiële acute situaties worden direct aangewezen en besproken. De bouwkundige weet vaak ook de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelheid.

Plaats een reactie