Bouwkundige keuring Den Dungen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Den Dungen regelen is dan vaak geen gek idee. Zo krijg je een helder beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je meer inzicht in de kosten om het object in goede staat te brengen. Zo sta je sterker in de onderhandelingen. Op www.bouwkeuringexpert.nl lees je meer praktische info over de verschillende keuringen die er zijn, de investeringen en check je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Den Dungen.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Den Dungen checkt het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals onder andere de fundering en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met hierbij een kostenberekening.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een goed beeld van de de onderhoudsstatus van de woning die je op het oog hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €350 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Den Dungen uitvoeren

Heb je belang bij duidelijkheid over de technische kwaliteit jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Dan heb je behoefte aan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Met deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de meterkast en en de toepassingen van isolatie. Hiermee krijg je een indicatie van welke investeringen nodig zijn om mogelijke gebreken op te lossen. In aanvulling daarop krijg je een idee van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die het woonobject gaat inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig expert, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Den Dungen.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in mei 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Vraag dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de bezichtiging van het woonobject geeft de bouwkundig expert direct live mondeling uitleg over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je ook veel uitleg vinden over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundig rapport opvragen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Den Dungen

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te beginnen moet je een expert hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er zijn uiteenlopende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Den Dungen (regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of makelaar van de verkopende partij bekijk je alles in en rondom het huis. De specialist checkt alles maar laat alles op z’n plek staan en maakt niets open. De specialist neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies doorspreken

  Meteen na de keuring komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Geleid door de woninganalyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. Daarin staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Bovendien staat in het document een kostenindicatie om het object te herstellen en/of renoveren.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met het rapport in je broekzak kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de aangetoonde gebreken. Zijn de resultaten nog niet bekend? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen tussen de €350 en €405. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van een aantal variabelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning speelt een rol door de te verwachten reiskosten. Bovendien zit er veel verschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk goed naar de snelheid, de volledigheid van het rapport en naar reviews van andere klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de uiteindelijke prijs. In de bijgaande tabel vergelijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Den Dungen.

Soort huisGroottePrijsberekening
Appartementje86 m2280 – €315
Rijwoning108 m2€350 – €370
Hoekhuis126 m2€425 – €435
2-onder-1 kap155 m2€470 – €485
Landhuis181 m2€525 – €560
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport mei 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk professionele bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Factoren waar je oog op moet houden op het moment dat je een inspecteur selecteert: de uurtarieven, de levertijd, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het schema hieronder vind je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Den Dungen die je mogelijk kunnen helpen met een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Helvoirt, Cromvoirt, Berlicum, Oudheusden en Herpt.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-den-dungen-5275

Kiezen voor een aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Den Dungen onderzoekt een objectieve ingenieur de potentiële woning. Niet zo gek, want op deze manier weet je exact wat de status van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Middels een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een professionele en erkende analyse een bestaande woning dat je in de verkoop wil doen. Middels dit rapport geef je de kopende partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je geeft volledige duidelijkheid en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningeigenaar heb je de plicht om de kopende partij gedegen te informeren inzake de bouwkundige staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Via een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet precies hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €125 en €225.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die nodig zijn om het woonobject in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant laat je meestal uitvoeren zodra jij een nieuwe woning gaat kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verschillende gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Ook worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Den Dungen). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Geholpen door het rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Houd er rekening mee dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwadviseur uit de gemeente Sint-Michielsgestel bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles over de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële acute situaties worden direct aangegeven. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de snelheid.

Plaats een reactie