Bouwkundige keuring Uddel

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Uddel inplannen kan veel meerwaarde bieden. Zo krijg je een goed beeld van de eventuele gebreken en problemen en inzage in de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Daarmee is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je praktische informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de financiële aspecten en verschaffen we en tabel met bouwkundig adviseurs in Uddel.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Uddel bekijkt het huis grondig op vele punten.
 • De ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de riolering en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle bevindingen van de deskundige met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op basis van deze analyse zal je veel inzicht krijgen van de de gesteldheid van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Bij een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €330 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Uddel regelen

Op korte termijn inzicht in de bouwtechnische staat van jouw eigen woning of van een woning die te koop staat? Dan heb je behoefte aan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Dankzij deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de vloeren en en of er asbest aanwezig is. Ook weet je welke investeringen nodig zijn om de verschillende problemen op te lossen. In aanvulling daarop krijg je meer inzicht in het onderhoud voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de woning komt inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Denk aan een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Uddel.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Probeer dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Tijdens het onderzoek van het woonobject geeft de bouwkundig inspecteur mondeling een toelichting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan het dan tegelijk in met een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons platform lees je ook aanvullende toelichtingen over Keuring voor woningaankoop.

Bouwtechnische keuring nodig?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Uddel

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige zoeken

  Als eerste zoek je een deskundige die de woning gaat opnemen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt kiezen uit uiteenlopende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Uddel (en de nabije regio).

 2. De keuring van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & de aan- of verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De inspecteur loopt alles na maar verplaatst niets en maakt niets open. De inspecteur gebruikt o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afronding van de inspectie beschrijft de bouwkundigewat hij heeft gezien. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Op basis van de woninganalyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit rapport vind je een overzicht van de observaties en eventuele onderhoudspunten. Bijgevoegd bekijk je hier een kostenberekening om het gebouw weer in goede staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren tussen de €340 en €380. De prijs wordt bepaald door meerdere onderdelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning is van invloed op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Bovendien zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Belangrijke punten zijn de snelheid, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de uiteindelijke prijs. In het overzicht hieronder verstrekken we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Uddel.

Type huis GroottePrijsindicatie
Etagewoning97 m2275 – €325
Rijwoning123 m2€345 – €390
Hoekwoning147 m2€420 – €450
Geschakelde woning163 m2€475 – €500
Vrijstaand181 m2€510 – €555
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderwerpen waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: de kosten, wachttijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het volgende schema verstrekken we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Uddel die wellicht hulp kunnen bieden bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Garderen, Hoevelaken, Nijkerkerveen, Hierden en Stoutenburg Noord.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-uddel-3888

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woning op het oog hebt is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Via een aankoopkeuring in Uddel analyseert een onpartijdige partij het huis. Handig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de huidige staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een uitgebreide en deskundige keuring van een pand dat jij wil verhuren. Op basis daarvan verstrek je de benodigde info over de gebreken van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningverkoper heb je de taak om de nieuwe eigenaar goed in te lichten overde bouwkundige staat van het woonobject.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Middels een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwadviseur bekijkt alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €120 en €190.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een volledige inspectie van een huis met rapportage. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. De bouwspecialist calculeert tevens de minimale investeringen om de woning in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland laat je meestal uitvoeren wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Doorgaans vertonen de oudere huizen verschillende gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Tevens wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Uddel). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door middel van dit rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het jammere is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Apeldoorn wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de staat van het huis. Mogelijke acute situaties worden direct aangewezen en besproken. De deskundige weet vaak een richtprijs om deze problemen te verhelpen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie