Bouwkundige keuring Kaag en Braassem

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Kaag en Braassem uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Door deze keuring krijg je een idee van de bouwkundige staat van de woning en kom je achter de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Op die manier sta je sterker in prijsonderhandelingen. Hieronder bekijk je uitgebreide informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de prijzen en bieden we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Kaag en Braassem.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Kaag en Braassem onderzoek de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Deze persoon kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijvoorbeeld het stucwerk en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle documentatie en analyses incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op die manier krijg je een concreet beeld van de de huidige staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €305 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Kaag en Braassem afspreken

Heel snel een analyse van de bouwkundige staat van een gebouw of van een huis dat je misschien wilt kopen? Overweeg dan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Door deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de vloeren en en de onderhoudsstaat van de keuken. Daarbij wordt het overzichtelijk welke investeringen nodig zijn om de diverse problemen te verbeteren. Tevens krijg je meer zekerheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die het woonobject gaat inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwadviseur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Kaag en Braassem.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in mei 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kies dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het bekijken van het object geeft de bouwkundige gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Je kunt het dan ook combineren met een taxatie en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Op ons informatieplatform kan je ook veel informatie vinden over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Kaag en Braassem

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te beginnen neem je contact op met een expert die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Kaag en Braassem (en de nabije regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter en / of makelaar van de verkopende partij wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De deskundige bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niets en richt dus nooit schade aan. De inspecteur gebruikt o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na de inspectie meldt de bouwkundige zijn beoordeling. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Gebaseerd op het onderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Hierin staat een lijst met de woning inclusief foto’s en direct / noodzakelijk onderhoud. Als bijlage krijg je ook inzage in een lijst met kosten die nodig zijn om de woning weer in goede staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Is het rapport positief over de woning? Op basis van de resultaten kun je beginnen met je openingsbod. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelkosten. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €295 en €460. De prijs is gebaseerd op meerdere punten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen voornamelijk de prijs. Ook de woonplaats is van belang wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe uitgebreid de rapportage is en naar reviews van andere klanten. Dit heeft allemaal invloed op het totale tarief. In de vergelijker hieronder bekijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Kaag en Braassem.

WoonobjectWoonoppervlakPrijsberekening
Flatwoning80 m2300 – €315
Tussenwoning123 m2€335 – €370
Hoekpand132 m2€425 – €435
Geschakelde woning175 m2€450 – €495
Villa187 m2€520 – €545
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport mei 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij betrouwbare bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Heb je een inspectiebureau nodig voor het inplannen van de technische keuring? Onderwerpen die van belang zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijzen, levertijd van het rapport, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de figuur hieronder bieden wij gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Kaag en Braassem die wellicht beschikbaar zijn voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Nieuwkoop, Bodegraven-Reeuwijk, Alphen aan den Rijn, Zoeterwoude en Teylingen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-kaag-en-braassem-2481

Regel online een aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Met behulp van een aankoopkeuring in Kaag en Braassem analyseert een onpartijdige partij het huis. Slim, want op deze manier weet je exact wat de gesteldheid van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide en deskundige keuring van een woning dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee geef je de andere partij inzicht in de staat van de woning. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningeigenaar heb je de taak om kopers goed te informeren aangaande de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. A.d.h.v. een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundige staat aan jouw kant en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €105 en €205.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning te controleren. Het rapport beschrijft de benodigde kosten om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
De bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland komt doorgaans ter sprake op het moment dat je een nieuwe woning gaat kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op achterstallig onderhoud. Door middel van deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Ook worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Wij adviseren om dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Kaag en Braassem). Mankeert er het nodige aan de woning? Door gebruik te maken van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het nadeel is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Samen met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Kaag en Braassem loop je hele woning door. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de staat van het woonobject. Eventuele problemen worden meteen aangestipt. De specialist noemt ook een prijsindicatie voor de herstelwerkzaamheden. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

 • Bouwkundige keuring Roelofarendsveen
 • Bouwkundige keuring Oud Ade
 • Bouwkundige keuring Rijpwetering
 • Bouwkundige keuring Nieuwe Wetering
 • Bouwkundige keuring Oude Wetering
 • Bouwkundige keuring Rijnsaterwoude
 • Bouwkundige keuring Woubrugge
 • Bouwkundige keuring Kaag
 • Bouwkundige keuring Hoogmade
 • Bouwkundige keuring Leimuiden
 • Plaats een reactie