Bouwkundige keuring Zeegse

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Zeegse uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Zo krijg je inzicht in de bouwkundige staat van het huis en krijg je een beeld van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Met die kennis kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op onze vergelijkingssite kan je aan de slag met actuele informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de kosten en doorzoek je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Zeegse.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Zeegse onderzoek de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Er wordt gekeken naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijv. de riolering en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport vind je de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een kostenplaatje.
 • Op basis van deze analyse krijg je een idee van de de actuele situatie en staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Bij een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €305 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zeegse regelen

Op korte termijn een indicatie van de huidige staat van jouw eigen woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Profiteer dan van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Aan de hand van deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de plafonds en en of er lekkages zijn. Tevens krijg je een overzicht van wat de financiële consequenties zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Voorts krijg je meer zekerheid over het toekomstig onderhoud. Er is een vrije keuze voor een deskundige die deze keuringen kan uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig expert, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Zeegse.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Probeer dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doorlopen van het woonobject geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Combineer het dan met een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook aanvullende gegevens over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Zeegse

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst heb je een specialist nodig die de woning gaat opnemen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan uiteenlopende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Zeegse en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en/of de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De inspecteur loopt alles na maar laat alles netjes op de plek staan en schroeft niets open. De ingenieur neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies doornemen

  Na afronding van de wooninspectie deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Op basis van het onderzoek zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In het verslag vind je een overzicht van de staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Ook krijg je ook inzage in een tariefoverzicht om het woonhuis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Nu kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen tussen de €315 en €450. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van allerlei factoren. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plaats waar de woning staat is van invloed op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Ook zit er ook weer veel prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Bekijk vooral goed levertermijn, de volledigheid van het rapport en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In het overzicht hieronder vergelijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Zeegse.

Soort woningNetto woonoppervlakteGeschatte tarieven
Bovenwoning79 m2275 – €330
Tussenwoning122 m2€350 – €390
Hoekhuis126 m2€405 – €430
Geschakelde woning160 m2€470 – €500
Herenhuis199 m2€505 – €560
Lijst met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk info van goede bouwkundigen werkzaam in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderdelen die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijzen, de levertijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het volgende schema tref je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Zeegse die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Vries, Noordlaren, Midlaren, Zuidlaarderveen en De Groeve.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zeegse-9483

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Met behulp van een aankoopkeuring in Zeegse checkt een onafhankelijk bouwkundig ingenieur het woonobject. Een aanrader, want zo weet je precies wat de conditie van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning dat je te koop wilt aanbieden. Middels dit rapport geef je de andere partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de koper gedegen te informeren inzake de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Middels een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig specialist check alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over het bouwbesluit. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €120 en €240.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Het rapport beschrijft de kosten die nodig zijn om eventuele gebreken te herstellen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe is relevant als je mogelijk een woning wilt kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Met deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart voordat het openingsbod wordt gedaan. Ook worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Zeegse). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door middel van dit rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat dit rapport het een en andere kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwkundige uit de gemeente Tynaarlo loop je hele woning door. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot de staat van het huis. Mogelijke problemen worden dan direct gesignaleerd. De deskundige kent ongeveer de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie