Bouwkundige keuring Wolphaartsdijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Wolphaartsdijk regelen is zeker iets om te overwegen. Op die manier zal je veel inzicht krijgen over de eventuele gebreken en problemen en inzage in de kosten om de gebreken op te lossen. Met deze informatie sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze website verzamelen wij uitgebreide informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en verstrekken we een schema met bouwkundig adviseurs in Wolphaartsdijk.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Je bouwkundig inspecteur in Wolphaartsdijk checkt het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De expert kijkt naar in het oog springende zaken zoals o.a. de vloerconstructies en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een kostenplaatje.
 • Met deze documenten weet je alles over de conditie van de woning waar je interesse in hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €305 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wolphaartsdijk inplannen

Heb je belang bij een onderzoek laten doen naar de staat en de waarde van jouw eigen woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een uitgebreide inspectie van een woning. Na deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. De inspecteur bekijkt o.a. de kruipruimte en en of er sprake is van lekkages. Daarbij krijg je een overzicht van welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de verschillende problemen op te lossen. Eveneens krijg je meer inzicht in het onderhoud voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Denk aan een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Wolphaartsdijk.

Besparen op een bouwkeuring in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Tijdens het onderzoek van het gebouw geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of de energieprestaties? Kies dan ook voor een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Via onze vergelijker tref je ook praktische uitleg over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Wolphaartsdijk

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Als eerste zoek je een specialist die het huis gaat inspecteren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Wolphaartsdijk (en de regio).

 2. Woninginspectie

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De specialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen meubels en schroeft ook niks open. Hij of zij beschikt doorgaans over een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na de woninganalyse deelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van het onderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In het verslag tref je een samenvatting van de woning inclusief foto’s en achterstallige onderhoudspunten. Bovendien vind je daar een indicatie van de kosten om het verblijf bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Nu kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de aangetoonde gebreken. Zijn de resultaten nog niet bekend? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport schommelen tussen de €310 en €490. Het kostenplaatje bestaat uit verschillende variabelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 zijn de belangrijkste. Ook de plaats waar de woning staat heeft invloed wanneer er reiskosten worden berekend. Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk altijd goed naar de snelheid, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit alles bij elkaar bepaalt de definitieve prijs. In de bijgaande tabel vergelijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Wolphaartsdijk.

Type woningOppervlakteGeschatte tarieven
Etagewoning78 m2290 – €320
Rijtjeshuis100 m2€340 – €385
Hoekpand143 m2€410 – €435
Twee onder één kap171 m2€460 – €490
Herenhuis194 m2€510 – €555
Lijst met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van erkende bouwkundigen in de omgeving

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderwerpen die van belang zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijzen, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het volgende schema faciliteren we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Wolphaartsdijk die je mogelijk kunnen helpen met een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in s-Heer Arendskerke, Lewedorp, Nieuwdorp, Borssele en s-Heerenhoek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wolphaartsdijk-4470

Kiezen voor een aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Wolphaartsdijk checkt een onafhankelijk specialist het woonobject. Verstandig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de status van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een inspectie van een woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Zo geef je de aspirant koper informatie over de gebreken van de woning. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper goed te informeren aangaande de onderhoudssituatie van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Dankzij een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is deskundig op het gebied van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundige staat aan jouw kant en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Tarieven variëren tussen de €99 en €230.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het woonobject in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland wordt uitgevoerd wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verschillende gebreken. Aan de hand van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Dikwijls worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Wolphaartsdijk). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek komt het bod niet uit de lucht vallen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Waar je op moet letten is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring is een simpelere bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Goes bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de gebreken van de woning. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangewezen en besproken. De deskundige weet vaak ook de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Pluspunt van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie