Bouwkundige keuring Beerze

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Beerze inplannen is een verstandige keuze. Hiermee krijg je een idee van de de kwaliteit van de woning en ontvang je een inschatting van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Zo creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op www.bouwkeuringexpert.nl lees je meer aanvullende informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de onkosten en verstrekken we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Beerze.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Beerze inspecteert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Deze persoon kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijv. de ventilatie en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport omvat per onderdeel een uitgebreide documentatie met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op basis van deze analyse krijg je een helder beeld van de de conditie van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €345 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Beerze plannen

Direct een inspectie van de staat (en gebreken) van jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Kies dan voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Aan de hand van deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Er wordt gekeken naar o.a. de fundering en en de staat van de isolatie. Tevens heb je dan inzicht in welke kosten er gemaakt moeten worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Daarbij krijg je een beeld van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die langskomt om deze keuring te doen. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt denken aan een bouwkundige, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Beerze.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in december 2023
Voordelig een woonobject laten checken? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doornemen van het object geeft de bouwkundig inspecteur een mondeling verslag van alle bouwkundige punten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan dan ook meteen een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op ons platform vind je ook meer toelichtingen over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Beerze

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Ten eerste zoek je een expert die het huis gaat inspecteren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt terecht bij uiteenlopende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Beerze (regio).

 2. De keuring van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of wellicht een makelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwspecialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles op z’n plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. Deze persoon gebruik vaak een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Na het onderzoek beschrijft de bouwkundigewat hij heeft gezien. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Op basis van de huis-analyse wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit stuk tref je een samenvatting van de woning inclusief foto’s en de geconstateerde gebreken. Daarnaast bekijk je hier een overzicht van de herstelkostenom het woonhuis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op dat moment kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Vergeet ze dan niet op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen tussen de €335 en €465. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door diverse factoren. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen voornamelijk de prijs. Ook de woonplaats is van belang door de te verwachten reiskosten. Eveneens zitten er forse prijsverschillen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk altijd goed naar de oplevertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit kent zijn weerslag in het kostenplaatje. In de tabel hieronder bekijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Beerze.

Type huis OppervlakteGeschatte kosten
Appartementje79 m2285 – €325
Rijwoning106 m2€350 – €380
Kopwoning142 m2€405 – €435
Twee onder één kap161 m2€460 – €485
Villa179 m2€525 – €555
Opsomming met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderdelen die van belang zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijzen, de oplevertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het volgende schema verstrekken we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Beerze die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Arriën, Vilsteren, Punthorst, Nieuwleusen en Balkbrug.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-beerze-7736

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in Beerze checkt een objectieve bouwkundig ingenieur het woonobject. Handig, zo krijg je goed inzicht in wat de huidige staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woning dat je te koop wilt aanbieden. Middels dit rapport verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van de woning. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkopende partij is het verplicht om de aspirant koper te voorzien van correctie informatie over de staat van jouw huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Middels een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur check alle opleverpunten en weet hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwspecialist is objectief en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De tarieven schatten we in tussen €99 en €250.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning in te schatten. De inspecteer berekent ook de te verwachten kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel is relevant als je interesse hebt in een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op diverse problemen. Dankzij zo’n woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Tevens worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Beerze). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door gebruik te maken van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het jammere is dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw zonder verdere rapportage. Samen met de bouwadviseur uit de gemeente Ommen wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan de staat van het huis. Potentiële zorgelijke constateringen worden direct aangewezen en besproken. De expert kent ongeveer de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de snelheid.

Plaats een reactie