Bouwkundige keuring Warffum

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Warffum uitvoeren is een verstandige keuze. Hiermee krijg je op hoofdlijnen een beeld van de technische kwaliteit van de woning en krijg je een indicatie van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Op basis daarvan is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze website kan je aan de slag met praktische informatie over hoe je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en achterhaal je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Warffum.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Warffum benadert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijv. de sanitaire voorzieningen en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle bevindingen van de deskundige met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op basis van deze analyse krijg je een helder beeld van de actuele situatie en staat van de woning die je wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €305 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Warffum plannen

Behoefte aan een analyse van de staat en de waarde van je woning of van een huis waar je interesse in hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Middels deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de meterkast en en of er lekkages zijn. Hiermee krijg je een indicatie van welke kosten er bij komen kijken om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Voorts krijg je een overzicht van het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die het woonobject gaat inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Warffum.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Ga dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Ten tijde van de controle van het object geeft de bouwkundig specialist direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Je kunt het dan ook combineren met een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op ons platform lees je ook handige informatie over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundig rapport opvragen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Warffum

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te starten moet je een deskundige hebben die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Warffum (en in de buurt).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of eventueel de makelaar loop je hele woning door. De specialist checkt alles maar verplaatst niks en maakt geen schade. De specialist gebruik vaak een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Na de keuring komt de bouwkundige over de brug met zijn beoordeling. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met behulp van het onderzoek komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In het verslag is een beoordeling te vinden met de woning inclusief foto’s en direct / noodzakelijk onderhoud. Ook vind je in het rapport een schatting van de onkosten om het woonobject weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is het rapport positief over de woning? Met het rapport in je broekzak kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelkosten. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Zorg dan dat je dit opneemt in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport variëren tussen de €270 en €470. De prijs is afhankelijk van allerlei aspecten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning heeft een effect op de prijs in verband met de reiskosten. Bovendien komen we verschillen tegen tussen de verschillende aanbieders. Belangrijke punten zijn wachttijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de definitieve prijs. In de vergelijker hieronder vind je overzichtelijk de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Warffum.

Type woningAantal m2Geschatte tarieven
Appartement86 m2€290 – €320
Rijwoning116 m2€335 – €365
Hoekhuis133 m2€405 – €430
Twee onder één kap163 m2€465 – €480
Villa199 m2€530 – €550
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk goede bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderdelen die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: de prijsverwachting, levertijd van de rapportage, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de lijst hierna bekijk je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Warffum die potentieel hun service kunnen verlenen bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Usquert, Zijldijk, Oldenzijl, Oosternieland en Oudeschip.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-warffum-9989

Kiezen voor een aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Warffum analyseert een onafhankelijk specialist het woonobject. Niet zo gek, zo ontvang je betrouwbare details over wat de toestand van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide check van een pand dat je wilt verkopen. Op deze manier verstrek je de benodigde info over de staat van jouw huis. Je geeft volledige duidelijkheid en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar te voorzien van correctie informatie over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door te kiezen voor een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig adviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en is op de hoogte van de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundige staat aan jouw kant en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €105 en €220.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over een prijsindicatie van de onderhoudskosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
De bouwtechnische keuring in de provincie Groningen is relevant in het geval je een bod wilt uitbrengen op een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen achterstallig onderhoud. Door gebruik te maken van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Dikwijls wordt het pas in gang gezet als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Daarbij wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen voor je een bod doet (via een makelaar in Warffum). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van de resultaten zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het jammere is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Onder begeleiding van de bouwkundig specialist uit de gemeente Het Hogeland maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele problemen worden direct aangewezen en besproken. De bouwkundige kent ongeveer de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie