Bouwkundige keuring Elahuizen

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Elahuizen inplannen is een verstandige keuze. Middels deze inspectie krijg je een helder beeld van de de gebreken van een woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om het object in goede staat te brengen. Met die kennis is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op de verschillende pagina’s van dit portaal bieden wij praktische info over de verschillende keuringen, de financiële aspecten en check je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Elahuizen.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Elahuizen controleert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Er wordt gekeken naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijvoorbeeld het dak, pannen, dakbeschot en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met hierbij een kostenberekening.
 • Met deze documenten krijg je meer duidelijkheid over de status van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is een keuring soms verplicht.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €335 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Elahuizen regelen

Heb je belang bij een analyse van de algehele staat van een woonobject of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Profiteer dan van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Aan de hand van deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de dakbedekking en en of er asbest aanwezig is. Dan kom je er ook achter welke kosten er gemaakt moeten worden om mogelijke gebreken op te lossen. In aanvulling daarop krijg je een beeld van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die deze keuringen kan uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Denk aan een bouwkundig ingenieur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Elahuizen.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in december 2023
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doorlopen van het object geeft de bouwkundige gelijk mondeling zijn bevindingen door aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Combineer het dan met een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op ons portaal lees je ook handige uitleg over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Elahuizen

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst neem je contact op met een specialist die het huis gaat inspecteren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt kiezen uit een aantal architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Elahuizen (regio).

 2. De technische keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of makelaar van de verkopende partij maak je een rondje door de woning. De bouwexpert doorzoekt alles maar verplaatst niets en schroeft ook niks open. De expert gebruikt o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Direct na het onderzoek komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de wooninspectie krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk is een beoordeling te vinden met de staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Tevens vind je in het rapport een overzicht van de herstelkostenom het woonobject te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak hierbij gebruik van de aangetoonde gebreken. Wacht je nog op de uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen rond de €325 en €450. De uiteindelijke prijs bestaat uit een aantal onderdelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning beïnvloedt de prijs vanwege de reiskosten. Ook zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk goed naar levertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit heeft allemaal invloed op de uiteindelijke prijs. In de bijgaande tabel beschrijven we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Elahuizen.

Soort huisGrootteGeschatte kosten
Appartement93 m2300 – €320
Rijtjeshuis113 m2€345 – €390
Hoekhuis133 m2€425 – €450
2-onder-1 kap175 m2€475 – €480
Herenhuis181 m2€505 – €560
Schema met kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk info van geschikte bouwkundigen in de omgeving

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor tips en hulp bij een technische keuring? Aspecten die je zeker moet meewegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: een inschatting van de kosten, de snelheid, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het schema hieronder faciliteren we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Elahuizen die je mogelijk kunnen helpen met een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Oudemirdum, Bakhuizen, Mirns, Rijs en Harich.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-elahuizen-8581

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Met een aankoopkeuring in Elahuizen bekijkt een neutrale expert het woonobject. Slim, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de conditie van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een objectieve beoordeling van een woonobject dat je wilt verkopen. Daarmee geef je potentiële kopers duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de plicht om de aspirant koper op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? D.m.v. een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig adviseur check alle opleverpunten en kan je alles vertellen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €115 en €210.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook een prijsindicatie van de onderhoudskosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt geadviseerd in het geval je een bod wilt uitbrengen op een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verborgen gebreken. Door middel van deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Tevens wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Je kunt dit het beste laten doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Elahuizen). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het nadeel is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Gezamenlijk met de bouwadviseur uit de gemeente De Fryske Marren wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de staat van de woning. Mogelijke gebreken worden meteen aangestipt. De bouwkundige weet vaak een richtprijs voor de herstelwerkzaamheden. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage kosten en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie