Bouwkundige keuring Escharen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Escharen laten doen is dan zeker aan te raden. Zo wordt je een duidelijk beeld verschaft over de huidige staat van het huis en krijg je een indicatie van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Op die manier worden de onderhandelingen transparanter. Op deze pagina kan je aan de slag met praktische informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de tarieven en bieden we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Escharen.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Escharen onderzoek de woning grondig op vele punten.
 • De ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals o.a. de sanitaire voorzieningen en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle bevindingen van de deskundige incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Door deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de huidige staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is een keuring soms verplicht.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €300 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Escharen laten uitvoeren

Op korte termijn duidelijkheid over de huidige staat van jouw appartement of van een andere woning die je op het oog hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een uitgebreide inspectie van een woning. Na deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Er wordt gekeken naar o.a. het metselwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Ook heb je dan inzicht in welke kosten er gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. Ook krijg je een beeld van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de keuring uitvoert. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Bedrijven zoals een bouwkundig expert, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Escharen.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in april 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Overweeg dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het bekijken van het woonhuis geeft de bouwkundig adviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige onderdelen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op deze website tref je ook praktische toelichtingen over Verkoopkeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Escharen

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te beginnen moet je een specialist hebben die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er bestaan verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Escharen (en de regio).

 2. De analyse en keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkoper & eventueel de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De deskundige checkt alles maar laat alles netjes op de plek staan en breekt of hakt niks open. De inspecteur heeft hiervoor o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Na afronding van het woningonderzoek deelt de bouwkundige zijn oordeel. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Op basis van het onderzoek wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. Hierin tref je een samenvatting van de observaties en eventuele gebreken. Tevens vind je in het rapport een kostenberekening om het huis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Nu kan je een openingsbod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen rond de €320 en €420. Het prijskaartje bestaat uit een aantal aspecten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning heeft invloed wanneer er reiskosten worden berekend. Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de grote en kleine spelers. Let vooral op de snelheid, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit kent zijn weerslag in de uiteindelijke prijs. In de onderstaande tabel verstrekken we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Escharen.

Soort woningGrootteGeschatte tarieven
Appartementje93 m2290 – €325
Tussenwoning120 m2€340 – €375
Kopwoning131 m2€415 – €450
Geschakelde woning163 m2€450 – €495
Vrijstaand195 m2€530 – €545
Tabel met de tarieven van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vind erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen wanneer je een inspecteur kiest: de uurtarieven, levertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het volgende schema overhandigen we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Escharen die je mogelijk kunnen helpen met een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Keent, Overlangel, Neerloon, Neerlangel en Demen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-escharen-5364

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Middels een aankoopkeuring in Escharen controleert een onafhankelijk specialist het huis. Belangrijk, want op deze manier weet je exact wat de conditie van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke keuring van een woning dat jij wil verhuren. Op basis daarvan bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de plicht om de nieuwe eigenaar gedegen te informeren inzake de staat van jouw huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwinspecteur loopt de hele woning door (opleverpunten) en zal zijn kennis delen over de bouwprocedures en geldende normen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €120 en €200.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een volledige inspectie van een huis met rapportage. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning in te schatten. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die gemaakt moeten worden om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt doorgaans ter sprake in het geval je actief bent op de woningmarkt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op achterstallig onderhoud. Middels deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de regel wordt het onderzoek gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. In veel gevallen worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Escharen). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een realistisch bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Waar je op moet letten is dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring is een simpelere technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Grave wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. de staat van het woonobject. Potentiële zorgelijke constateringen komen meteen aan het licht. De ingenieur geeft ook een schatting van de kosten om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie