Bouwkundige keuring Bleskensgraaf

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Bleskensgraaf laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Daarmee krijg je een idee van de huidige staat van het huis en krijg je een indicatie van de kosten om het object in goede staat te brengen. Zo worden de onderhandelingen transparanter. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je meer praktische info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de investeringen en doorzoek je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Bleskensgraaf.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Bleskensgraaf bekijkt het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Deze persoon kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals het stucwerk en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met hierbij een kostenberekening.
 • Op basis van deze analyse krijg je een goed beeld van de de actuele situatie en staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is een keuring soms verplicht.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €285 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Bleskensgraaf regelen

Op korte termijn een indicatie van de technische kwaliteit een gebouw of van een andere woning die je op het oog hebt? Bekijk dan de optie voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Na deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de fundering en of er sprake is van vocht in de woning. Daarbij heb je dan inzicht in welke investeringen nodig zijn om de problemen aan te pakken. Eveneens krijg je een overzicht van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een partij kiezen die het woonobject gaat inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Bleskensgraaf.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Bekijk de mogelijkheden van een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de analyse van het woonobject geeft de bouwkundig specialist een mondelinge toelichting van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je het energielabel weten? Combineer het dan met een taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op Bouwkeuringexpert.nl vind je ook meer uitleg over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Bleskensgraaf

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Ten eerste zoek je een expert die de woning gaat opnemen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt kiezen uit een aantal architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Bleskensgraaf (en de regio).

 2. De technische keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of eventueel de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De expert bekijkt alles maar verplaatst niets en maakt geen schade. De specialist gebruik vaak een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afloop van de huisbeoordeling beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Geleid door de wooninspectie stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. Hierin staat een lijst met de waarnemingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Tevens vind je in het rapport een lijst met kosten die nodig zijn om het gebouw in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Dan kunnen de biedingen op de woning beginnen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €320 en €415. De prijs is afhankelijk van een aantal facetten. De oppervlakte en de inhoud van de woning zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning is van invloed op de prijs (met het oog op reiskosten). Daarbij zitten er forse prijsverschillen tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in de pakketprijs. In het overzicht hieronder verstrekken we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Bleskensgraaf.

Type woningOppervlakteGemiddelde prijzen
Studio91 m2€285 – €330
Rijwoning101 m2€360 – €390
Hoekwoning148 m2€415 – €435
Geschakelde woning165 m2€460 – €490
Vrijstaand177 m2€530 – €535
Tabel met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij geschikte bouwkundigen in de omgeving

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Dingen die van belang zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de geschatte kosten, de snelheid, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de figuur hieronder faciliteren we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Bleskensgraaf die wellicht beschikbaar zijn voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Oud-Alblas, Waal, Langerak, Nieuwpoort en Groot-Ammers.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-bleskensgraaf-2971

Advies over de aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Bleskensgraaf checkt een onpartijdige deskundige het gebouw. Een uitkomst, zo ontvang je betrouwbare details over wat de huidige staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een inspectie van een woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op deze manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningverkoper heb je de taak om de potentiële koper gedegen te informeren inzake de bouwkundige staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? A.d.h.v. een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig ingenieur bekijkt alle opleverpunten en is op de hoogte van regels en richtlijnen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €99 en €205.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om te kijken wat de staat van een woning is. De bouwspecialist calculeert tevens de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland wordt geadviseerd op het moment dat je een bod wilt uitbrengen op een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben onderhoud problematiek. Dankzij zo’n woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. In veel gevallen worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Bleskensgraaf). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring is een simpelere bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwkundige uit de gemeente Molenlanden wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot de staat van de woning. Potentiële problemen worden direct aangegeven. De expert verstrekt ook een kleine calculatie om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie