Bouwkundige keuring Grave

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Grave laten doen is heel erg verstandig. Daarmee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de bouwkundige staat van de woning en krijg je meer inzicht in de kosten om de gebreken op te lossen. Met deze informatie sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op dit informatieplatform bekijk je praktische informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en achterhaal je en tabel met bouwkundig adviseurs in Grave.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Grave analyseert het huis grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de staat van de fundering en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Met deze documenten krijg je een idee van de de toestand van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €310 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Grave laten uitvoeren

Op korte termijn een indicatie van de staat en de waarde van een woonhuis of van een potentiële woning om aan te kopen? Profiteer dan van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Middels deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Denk aan het schilderwerk en en de staat van de isolatie. Ook krijg je een overzicht van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. Ook krijg je een overzicht van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Grave.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Laat je informeren over een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Ten tijde van de controle van het woonobject geeft de bouwkundig specialist een mondeling verslag van de bouwkundige problemen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Plan het dan tegelijk in met een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons informatieplatform tref je ook praktische toelichtingen over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Grave

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst zoek je een deskundige die het onderzoek gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt terecht bij allerlei architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Grave (en de regio).

 2. De keuring van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of de verkoopmakelaar loop je hele woning door. De bouwspecialist onderzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en maakt niets open. Deze persoon kan gebruik maken van een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afronding van de huisbeoordeling omschrijft de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met behulp van de wooninspectie stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. Hierin lees je alle opvallende zaken en de bevindingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bijgevoegd bekijk je hier een schatting van de onkosten om de woning te herstellen en/of renoveren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Nu kan je een openingsbod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de aangetoonde gebreken. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen rond +/- €310 en €440. De totale prijs wordt bepaald door meerdere onderdelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen voornamelijk de prijs. Ook de woonplaats is van invloed op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Ook zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Neem zaken in overweging zoals levertijd van het rapport, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit alles bij elkaar bepaalt de definitieve prijs. In de onderstaande tabel verstrekken we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Grave.

Type huis Netto woonoppervlakteGeschatte tarieven
Bovenwoning98 m2290 – €305
Rijwoning123 m2€340 – €380
Hoekpand138 m2€425 – €450
Twee onder één kap172 m2€465 – €505
Herenhuis178 m2€515 – €555
Lijst met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk geschikte bouwkundigen actief in jouw regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor een uitgebreide technische keuring? Dingen die je moet afwegen wanneer je een inspecteur kiest: de prijsverwachting, de snelheid, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het schema hieronder vind je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Grave die potentieel hun service kunnen verlenen bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Oss, Zaltbommel, Boxtel, Sint-Michielsgestel en Vught.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-grave-5361

Plan direct online een aankoopkeuring in

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Dankzij een aankoopkeuring in Grave bekijkt een objectieve ingenieur de woning. Belangrijk, zo weet je snel meer over wat de gesteldheid van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke keuring van een bestaande woning dat je in de verkoop wil doen. Op basis daarvan bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkopende partij is het verplicht om de aspirant koper goed in te lichten overde onderhoudssituatie van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door te kiezen voor een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwinspecteur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en zal zijn kennis delen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwspecialist is objectief en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De tarieven schatten we in tussen €130 en €235.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van een woning in kaart te brengen. Het rapport beschrijft de kosten die nodig zijn om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt geadviseerd als je actief bent op de woningmarkt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verborgen gebreken. Aan de hand van de woningkeuring weet je wat je koopt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Mede worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Grave). Mankeert er het nodige aan de woning? Door gebruik te maken van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Grave wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de staat van het woonobject. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangegeven. Deze inspecteur noemt ook een prijsindicatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

 • Bouwkundige keuring Gassel
 • Bouwkundige keuring Escharen
 • Plaats een reactie