Bouwkundige keuring Neerlangel

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Neerlangel inplannen is dan zeker aan te raden. Hiermee krijg je een goed beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en ontvang je een inschatting van de kosten om het object in goede staat te brengen. Met die kennis kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze pagina verzamelen wij informatie over de verschillende keuringen, de prijzen en vind je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Neerlangel.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Neerlangel onderzoek de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals o.a. de kozijnen en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle documentatie en analyses inclusief een kostenplaatje.
 • Met deze documenten heb je een duidelijk beeld van de gesteldheid van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €270 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Neerlangel laten uitvoeren

Op korte termijn een onderzoek laten doen naar de technische kwaliteit een woonhuis of van een huis waar je interesse in hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Dankzij deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Denk aan de kozijnen, het schilderwerk en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Hiermee wordt het overzichtelijk welke kosten er gemaakt dienen te worden om mogelijke gebreken op te lossen. Ook krijg je een beeld van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die deze keuringen kan uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt denken aan een bouwadviseur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Neerlangel.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in december 2023
Voordelig een woonobject laten checken? Probeer dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Ten tijde van de controle van het gebouw geeft de bouwkundig ingenieur mondeling een toelichting van alle bouwkundige punten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan het dan tegelijk in met een taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons informatieplatform kan je ook veel informatie vinden over Bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Neerlangel

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Als eerste moet je contact zoeken met een specialist die de technische keuring gaat doen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt kiezen uit uiteenlopende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Neerlangel en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de verkoopmakelaar loop je hele woning door. De bouwexpert onderzoekt alles maar verplaatst niks en hakt niks open. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies bespreken

  In aansluiting op de keuring komt de bouwkundige over de brug met zijn waarnemingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Steunend op het onderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In het verslag is een beoordeling te vinden met de bevindingen en eventuele onderhoudspunten. Tevens vind je daar een tariefoverzicht om het woonobject bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met het rapport in je broekzak kunnen de biedingen op de woning beginnen. Je kunt je bod verder toelichten met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport in 2023 schommelen tussen de €330 en €435. Het prijskaartje hangt af van allerlei facetten. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen voornamelijk de prijs. Ook de woonplaats speelt een rol (met het oog op reiskosten). Verder zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk altijd goed naar levertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In het schema hieronder beschrijven we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Neerlangel.

Type huis WoonoppervlakGeschatte prijzen
Studio100 m2280 – €325
Tussenwoning109 m2€340 – €385
Hoekwoning129 m2€410 – €450
Twee onder één kap166 m2€470 – €505
Vrijstaand196 m2€525 – €560
Schema met de tarieven van een bouwkundig rapport december 2023.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk info van geschikte bouwkundigen in de omgeving

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Zaken die je zeker moet meewegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijzen, de snelheid, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het volgende schema tref je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Neerlangel die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Demen, Dieden, Deursen-Dennenburg, Berghem en Alem.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-neerlangel-5355

Voordelen van een aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Neerlangel bekijkt een onpartijdige bouwkundig ingenieur de potentiële woning. Ideaal, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonobject.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide en deskundige keuring van een woning dat je in de verkoop wil doen. Op deze manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van de woning. Je bent 100% transparant en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis is het wettelijk je plicht de kopende partij goed in te lichten overonderhoudstoestand van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Met behulp van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau loopt de hele woning door (opleverpunten) en is op de hoogte van de bouwprocedures en geldende normen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €100 en €210.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De inspecteer berekent ook de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Groningen is relevant in het geval je een nieuwe woning gaat kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verschillende gebreken. Door middel van deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Evenzeer worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Ons advies: laat het doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Neerlangel). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Geholpen door het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig specialist uit de gemeente Oss wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangegeven. De expert noemt ook een prijsindicatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie