Bouwkundige keuring Keent

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Keent laten uitvoeren is heel erg verstandig. Op die manier krijg je inzicht in de bouwkundige staat van het huis en ontvang je een inschatting van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Zo kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op ons woonplatform tref je actuele info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de financiële aspecten en verstrekken we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Keent.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Keent benadert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Deze persoon kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de ventilatie en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle documentatie en analyses inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Met deze documenten krijg je een concreet beeld van de de status van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €315 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Keent laten uitvoeren

Wil jij meteen een inspectie van de technische kwaliteit je woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Middels deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. De inspecteur bekijkt o.a. het dak, dakpannen en de staat van de CV-ketel. Daarbij achterhaal je welke kosten er direct gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. Ook krijg je een beeld van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die deze keuringen kan uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt denken aan een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Keent.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kies dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het bekijken van het object geeft de bouwkundig specialist een mondeling verslag van alle bouwkundige punten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan het dan tegelijk in met een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons informatieplatform bekijk je ook nuttige toelichtingen over Aankoopkeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Keent

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst zoek je een specialist die de woning gaat onderzoeken. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Keent (en in de buurt).

 2. De analyse en keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De expert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niks en richt dus nooit schade aan. De ingenieur heeft hiervoor o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  Na afloop van de huisbeoordeling meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met behulp van het onderzoek wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit stuk staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Bovendien vind je in het rapport een schatting van de onkosten om de woonruimte weer in goede staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op dat moment kunnen de biedingen op de woning beginnen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €320 en €450. Het kostenplaatje bestaat uit allerlei onderdelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) hebben de meeste invloed. Ook de locatie van de woning is van belang in verband met de reiskosten. Daarbij zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Zaken waar je op moet letten zijn de snelheid, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit kent zijn weerslag in het totale tarief. In de onderstaande tabel vergelijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Keent.

Soort huisAantal m2Prijsberekening
Bovenwoning77 m2280 – €330
Rijwoning106 m2€360 – €385
Hoekwoning133 m2€410 – €450
Geschakelde woning162 m2€450 – €505
Landhuis200 m2€520 – €555
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vind geschikte bouwkundigen in jouw woonplaats

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Zaken die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijzen, levertijd van het rapport, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In onderstaande tabel overhandigen we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Keent die je mogelijk kunnen helpen met een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Overlangel, Neerloon, Neerlangel, Demen en Dieden.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-keent-5359

Pluspunten van de aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Keent bekijkt een onpartijdige partij de woning. Handig, zo weet je snel meer over wat de onderhoudsstatus van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een gedegen review van een woonobject die binnenkort op de markt komt. Op die manier geef je de kopende partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningbezitter is het wettelijk je plicht de mogelijke koper van informatie te voorzien over de staat van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Met behulp van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig ingenieur loopt de hele woning door (opleverpunten) en is op de hoogte van de regels en normen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €99 en €225.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Het rapport beschrijft de herstelkosten die nodig zijn om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Groningen wordt geadviseerd op het moment dat je actief bent op de woningmarkt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak achterstallig onderhoud. Aan de hand van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Eveneens wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Keent). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met het rapport in je broekzak is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het jammere is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw zonder verdere rapportage. Samen met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Oss wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door met betrekking tot de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke acute situaties worden direct aangegeven. De ingenieur weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie