Bouwkundige keuring Overlangel

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Overlangel laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Door middel van deze analyse krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en ontvang je een inschatting van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Op die manier sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op de verschillende pagina’s van dit portaal kan je aan de slag met aanvullende info over de verschillende keuringen, de onkosten en bekijk je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Overlangel.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Je bouwkundig inspecteur in Overlangel onderzoek de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Hij of zij kijkt naar in het oog springende zaken zoals de ventilatie en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle documentatie en analyses inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Met deze documenten zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de toestand van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €315 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Overlangel afspreken

Direct een onderzoek laten doen naar de staat en de waarde van een woonhuis of van een huis waar je interesse in hebt? Overweeg dan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Na deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het voegwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Hiermee achterhaal je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om mogelijke gebreken op te lossen. Eveneens krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Denk aan een bouwadviseur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Overlangel.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in februari 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de analyse van het huis geeft de bouwkundig specialist een mondeling verslag over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan dan ook meteen een erkende taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op deze website bekijk je ook nuttige gegevens over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwtechnische keuring nodig?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Overlangel

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Ten eerste moet je contact zoeken met een expert die de technische keuring gaat doen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er zijn allerlei architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Overlangel (en in de buurt).

 2. De technische keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij & makelaar van de verkopende partij wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwexpert loopt alles na maar verplaatst geen meubels en schroeft niets open. Deze persoon gebruikt o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies bespreken

  In aansluiting op de keuring meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met alle bevindingen van de keuring krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In het verslag staat een lijst met de observaties en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarbij vind je in het rapport een kostenindicatie om het woonobject weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €345 en €410. De totale prijs wordt bepaald door verschillende variabelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de woonplaats speelt een rol vanwege de reiskosten. Bovendien zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Belangrijke punten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de pakketprijs. In het bijgaande overzicht vind je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Overlangel.

WoonobjectAantal m2Gemiddelde tarief
Studio85 m2280 – €310
Rijwoning104 m2€345 – €375
Hoekwoning135 m2€400 – €430
2-onder-1 kap154 m2€475 – €500
Herenhuis192 m2€530 – €555
Schema met kosten van een bouwkundig rapport februari 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk goede bouwkundigen in de omgeving

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderdelen die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsindicatie, levertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de tabel hieronder verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Overlangel die je mogelijk kunt inschakelen voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Neerloon, Neerlangel, Demen, Dieden en Deursen-Dennenburg.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-overlangel-5357

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Middels een aankoopkeuring in Overlangel controleert een onafhankelijk deskundige het huis. Handig, want op deze manier weet je exact wat de staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonobject.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide en deskundige keuring van een huis die binnenkort op de markt komt. Op die manier geef je de kopende partij inzicht in de staat van jouw huis. Jij komt hiermee serieus over en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de koper goed te informeren aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Met behulp van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig expert controleert alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €105 en €230.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die gemaakt moeten worden om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Groningen wordt uitgevoerd zodra jij actief bent op de woningmarkt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op achterstallig onderhoud. Dankzij zo’n woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Meestal worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Overlangel). Is er veel onderhoud nodig? Met het rapport in je broekzak kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Waar je op moet letten is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Oss wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. de staat van het woonobject. Mogelijke gebreken worden dan direct gesignaleerd. De ingenieur geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de voordelige prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie