Bouwkundige keuring t Waar

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in t Waar laten uitvoeren is een verstandige keuze. Hiermee krijg je een helder beeld van de huidige staat van het huis en krijg je een beeld van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Met deze informatie sta je sterker in de onderhandelingen. Hieronder bekijk je alle benodigde informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de onkosten en vind je en tabel met bouwkundig adviseurs in t Waar.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in t Waar bekijkt de woning grondig op vele punten.
 • De ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de ventilatie en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle documentatie en analyses inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je meer duidelijkheid over de toestand van de woning die je wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €340 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in t Waar inplannen

Direct duidelijkheid over de technische kwaliteit een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Dan heb je behoefte aan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Via deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. De inspecteur bekijkt o.a. de dakconstructie en en de staat van de isolatie. Ook krijg je een indicatie van welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de diverse problemen te verbeteren. Eveneens krijg je een beeld van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die het woonobject gaat inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviseur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in t Waar.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het bekijken van het woonhuis geeft de bouwkundig adviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige onderdelen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Je kunt het dan ook combineren met een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op deze website lees je ook handige uitleg over Verkoopkeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in t Waar

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Ten eerste zoek je een deskundige die de technische keuring gaat doen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij uiteenlopende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in t Waar en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De expert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles netjes op de plek staan en hakt niks open. De specialist gebruikt o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afronding van het woningonderzoek beschrijft de bouwkundigewat hij heeft gezien. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met de gegevens van de inspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk tref je een samenvatting van de bevindingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarnaast vind je daar een schatting van de onkosten om het gebouw in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren tussen de €295 en €400. Het kostenplaatje bestaat uit een aantal factoren. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) spelen de grootste rol. Ook waar de woning gelegen is heeft een effect op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Tevens zitten er forse prijsverschillen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk altijd goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit alles bij elkaar bepaalt de definitieve prijs. In de bijgaande tabel delen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in t Waar.

WoonobjectGrootteGeschatte tarieven
Etagewoning75 m2€290 – €310
Tussenwoning125 m2€355 – €365
Hoekwoning125 m2€405 – €450
Twee onder één kap163 m2€455 – €505
Villa182 m2€510 – €540
Overzichtmet een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vind betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden bij het kiezen van een inspecteur: de geschatte kosten, de oplevertermijn, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de lijst hierna vind je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in t Waar die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Tjuchem, Meedhuizen, Farmsum, Startenhuizen en Garsthuizen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-t-waar-9942

Aankoopkeuring uit laten voeren

Als je een woning gaat kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in t Waar bekijkt een onpartijdige specialist het verblijf. Ideaal, zo krijg je inhoudelijke info over wat de huidige staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Met behulp van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring beslaat een objectieve beoordeling van een huis dat jij wil verhuren. Zo verschaf je potentiële kopers inzicht in de gebreken van de woning. Je bent 100% transparant en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar goed in te lichten overde staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Met behulp van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur check alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €115 en €195.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat is een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten voor herstelwerk om eventuele gebreken te herstellen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Groningen laat je meestal uitvoeren in het geval je een bod wilt uitbrengen op een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben achterstallig onderhoud. D.m.v. een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. In veel gevallen worden de uitslagen van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in t Waar). Mankeert er het nodige aan de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Waar je op moet letten is dat dit rapport het een en andere kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring is een simpelere technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Begeleid door de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Oldambt loop je door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de staat van de woning. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden dan direct gesignaleerd. De expert noemt ook een prijsindicatie om deze problemen te verhelpen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage kosten en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie