Bouwkundige keuring Peest

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Peest laten uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Door middel van deze analyse krijg je een concreet beeld van de bouwkundige staat van de woning en krijg je meer inzicht in de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Op basis daarvan kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze website lees je meer uitgebreide informatie over de verschillende keuringen, de financiële aspecten en vind je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Peest.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Een bouwkundig inspecteur in Peest inspecteert het huis grondig op vele punten.
 • Hij of zij kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals o.a. de kozijnen, het schilderwerk of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een kostenplaatje.
 • Door deze inspectie heb je een duidelijk beeld van de huidige staat van de woning die je wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €335 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Peest inplannen

Heb je belang bij een onderzoek laten doen naar de bouwtechnische staat van een woonobject of van een huis waar je interesse in hebt? Dan heb je behoefte aan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Na deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Er wordt gekeken naar o.a. de kruipruimte en en de staat van de isolatie. Daarbij kom je er achter welke extra kosten er gemaakt gaan worden om mogelijke gebreken op te lossen. Tevens krijg je een overzicht van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat deze keuringen kan uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Onder andere een bouwinspecteur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Peest.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in februari 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Probeer dan een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de bezichtiging van het object geeft de bouwadviseur direct live mondeling uitleg aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Combineer het dan met een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Via onze vergelijker bekijk je ook nuttige uitleg over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Peest

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te starten heb je een deskundige nodig die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt kiezen uit een aantal architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Peest en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de (huidige) eigenaar & de aan- of verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De specialist bekijkt alles maar verplaatst geen meubels en schroeft ook niks open. De ingenieur gebruik vaak een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Direct na de woninganalyse komt de bouwkundige over de brug met zijn oordeel. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Geleid door de huis-analyse krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Hierin tref je een samenvatting van de bevindingen en eventuele onderhoudspunten. Bijgevoegd vind je hier een indicatie van de kosten om het verblijf bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. Je kunt je bod verder toelichten met de aangetoonde gebreken. Is het rapport nog niet officieel? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport schommelen tussen de €335 en €480. De prijs bestaat uit diverse variabelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plaats waar de woning staat heeft zijn weerslag op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende aanbieders. Let vooral op levertijd van het rapport, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In de tabel hieronder berekenen we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Peest.

Soort huisNetto woonoppervlaktePrijsindicatie
Appartement78 m2€275 – €310
Rijwoning119 m2€345 – €365
Hoekpand126 m2€405 – €450
Twee onder één kap158 m2€460 – €495
Vrijstaand199 m2€515 – €555
Samenvatting met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport februari 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vind professionele bouwkundigen actief in jouw regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de geschatte kosten, levertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de tabel hieronder bekijk je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Peest die je mogelijk kunnen helpen met het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Zuidvelde, Langelo, Norg, Peize en Roderwolde.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-peest-9336

Waarom een aankoopkeuring?

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Peest bekijkt een neutrale ingenieur de potentiële woning. Ideaal, want zo weet je precies wat de toestand van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een huis dat je in de verkoop wil doen. Middels dit rapport geef je de aspirant koper informatie over de staat van jouw huis. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de plicht om de mogelijke koper te informeren over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? D.m.v. een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwinspecteur loopt de hele woning door (opleverpunten) en is op de hoogte van het bouwbesluit. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €120 en €240.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe laat je meestal uitvoeren op het moment dat je een woning op het oog hebt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerdere probleemgebieden. Middels deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de regel wordt het onderzoek gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Tevens worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Wij adviseren om dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Peest). Mankeert er het nodige aan de woning? Door gebruik te maken van het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het jammere is dat het rapport tijd en geld kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Onder begeleiding van de bouwkundig adviseur uit de gemeente Noordenveld loop je door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over de staat van het woonobject. Eventuele gebreken worden direct aangewezen en besproken. De expert noemt ook een prijsindicatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie