Bouwkundige keuring Lellens

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Lellens inplannen kan veel meerwaarde bieden. Daarmee zal je veel inzicht krijgen over de huidige staat van het huis en inzage in de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Met deze informatie sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op ons woonplatform bekijk je praktische informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en vind je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Lellens.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Je bouwkundig inspecteur in Lellens inspecteert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Deze persoon kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijv. het dak, pannen, dakbeschot en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport vind je per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Door deze inspectie krijg je een beeld van de de gesteldheid van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren rond de €320 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Lellens uitvoeren

Wil je snel meer info over de technische kwaliteit jouw appartement of van een andere woning die je op het oog hebt? Dan heb je behoefte aan een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Met deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. De inspecteur bekijkt o.a. het metselwerk en en de onderhoudsstaat van de keuken. Zo weet je welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je een idee van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een partij kiezen die het woonobject gaat inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt terecht bij een bouwkundig expert, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Lellens.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Ga dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het bekijken van de woning geeft de bouwkundig inspecteur gelijk mondeling zijn bevindingen door over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Kies dan ook voor een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je ook veel gegevens vinden over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Lellens

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Ten eerste moet je contact zoeken met een deskundige die de keuring gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er zijn verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Lellens (en de nabije regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of de aan- of verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwspecialist doorzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Deze persoon kan gebruik maken van een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Na afronding van de keuring beschrijft de bouwkundigezijn beoordeling. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met behulp van de keuring stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. Daarin lees je alle opvallende zaken en de bevindingen en de geconstateerde gebreken. Bijgevoegd vind je in het rapport een tariefoverzicht om de woonruimte te herstellen en/of renoveren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op dat moment kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €340 en €380. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van diverse factoren. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Bovendien komen we verschillen tegen tussen de verschillende aanbieders. Let vooral op levertijd van het rapport, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar reviews van andere klanten. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In het overzicht hieronder beschrijven we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Lellens.

Soort woningWoonoppervlakGeschatte tarieven
Appartement90 m2280 – €320
Tussenwoning113 m2€340 – €375
Kopwoning146 m2€415 – €450
2-onder-1 kap173 m2€455 – €480
Vrijstaand189 m2€510 – €540
Lijst met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten die je moet afwegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsindicatie, wachttijd, en welke instrumenten worden er gebruikt. In onderstaande tabel bekijk je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Lellens die wellicht hulp kunnen bieden bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Winneweer, Ten Post, Ten Boer, Zuidwolde en Adorp.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-lellens-9794

Regel online een aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Via een aankoopkeuring in Lellens bekijkt een onafhankelijk partij het gebouw. Een uitkomst, want op deze manier weet je exact wat de gesteldheid van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke keuring van een woning dat jij wil verhuren. Op deze manier geef je de aspirant koper informatie over onderhoudstoestand van de woning. Jij komt hiermee serieus over en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de kopende partij van informatie te voorzien over de staat van het huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Dankzij een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige controleert alle opleverpunten en weet hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €125 en €190.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De bouwspecialist calculeert tevens de benodigde kosten om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Groningen komt doorgaans ter sprake in het geval je actief bent op de woningmarkt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verborgen gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je wat je koopt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet voordat het openingsbod wordt gedaan. Mede worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Lellens). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een lager bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Aandachtspunt is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwkundig specialist uit de gemeente Groningen wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de staat van het woonobject. Eventuele belangrijke herstelpunten komen meteen aan het licht. De specialist weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie