Bouwkundige keuring Winneweer

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Winneweer laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Door middel van deze analyse krijg je op hoofdlijnen een beeld van de bouwkundige staat van de woning en krijg je duidelijkheid over de herstelkosten op korte- en lange termijn. Op basis daarvan heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op onze vergelijkingssite kan je aan de slag met aanvullende informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de tarieven en tref je een schema met bouwkundig adviseurs in Winneweer.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Winneweer onderzoek het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijv. de kozijnen, het schilderwerk of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport vind je alles wat je moet weten over de staat van de woning incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Door deze inspectie krijg je volledige duidelijkheid over de gesteldheid van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €270 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Winneweer regelen

Heel snel een onderzoek laten doen naar de technische kwaliteit je woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Kies dan voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Met deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. De inspecteur bekijkt o.a. de kruipruimte en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Hiermee kom je er achter welke kosten er bij komen kijken om eventuele gebreken te verhelpen. Ook krijg je een beeld van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Jij beslist zelf welk bedrijf de woning komt inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviesbureau, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Winneweer.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doornemen van het gebouw geeft de bouwkundig specialist mondeling een toelichting van de bouwkundige onderdelen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Combineer het dan met een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook aanvullende informatie over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Winneweer

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Als eerste moet je een deskundige hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt terecht bij verschillende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Winneweer (en de regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkoper en / of de aan- of verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De specialist checkt alles maar verplaatst niets en er worden geen betimmeringen verwijderd. De expert gebruikt o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Direct na de huisbeoordeling omschrijft de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met alle bevindingen van de huisbeoordeling stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit document vind je een overzicht van de bouwkundige staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Bovendien staat in het document een kostenindicatie om het object te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen rond de €350 en €435. De uiteindelijke prijs bestaat uit verschillende aspecten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning beïnvloedt de prijs in verband met de reiskosten. Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende adviesbureaus. Bekijk vooral goed levertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de definitieve prijs. In de onderstaande tabel vind je samengevat de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Winneweer.

Type woningAantal m2Gemiddelde kosten
Etagewoning89 m2300 – €305
Rijtjeshuis112 m2€350 – €375
Hoekwoning128 m2€425 – €435
2-onder-1 kap164 m2€465 – €505
Herenhuis187 m2€525 – €560
Tabel met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vind geschikte bouwkundigen in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kosten, de levertijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de figuur hieronder bekijk je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Winneweer die je mogelijk kunnen helpen met een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Ten Post, Ten Boer, Zuidwolde, Adorp en Wetsinge.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-winneweer-9793

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Via een aankoopkeuring in Winneweer onderzoekt een onafhankelijk specialist de woning. Handig, zo krijg je goed inzicht in wat de staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide en deskundige keuring van een pand die binnenkort op de markt komt. Op basis daarvan verstrek je de benodigde info over de gebreken van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper goed in te lichten overonderhoudstoestand van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Aan de hand van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en zal zijn kennis delen over de bouwprocedures en geldende normen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €115 en €220.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die nodig zijn om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Groningen wordt geadviseerd in het geval je een ander huis gaat aanschaffen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verborgen gebreken. Aan de hand van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Vaak worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Winneweer). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door middel van dit rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Minpunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Groningen wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande onderhoudstoestand van de woning. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct benoemd. Deze inspecteur weet vaak ook de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en de snelheid.

Plaats een reactie