Bouwkundige keuring Ten Post

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Ten Post laten uitvoeren is een verstandige keuze. Op die manier zal je veel inzicht krijgen over de bouwkundige staat van het huis en krijg je een indicatie van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Door deze inzichten sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op deze website verzamelen wij actuele info over de verschillende keuringen, de tarieven en vind je en tabel met bouwkundig adviseurs in Ten Post.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Ten Post checkt het huis grondig op vele punten.
 • De ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijv. het schilderwerk en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een helder beeld van de huidige staat van de woning die je wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €285 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ten Post plannen

Op korte termijn inzicht in de bouwkundige staat van een woonobject of van een potentiële woning om aan te kopen? Kies dan voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Aan de hand van deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het voegwerk en of er houtrot is. Dan achterhaal je welke kosten er gemaakt dienen te worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Ook krijg je meer helderheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de keuring uitvoert. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Onder andere een bouwkundig ingenieur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Ten Post.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in maart 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Vraag dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Tijdens het onderzoek van het appartement geeft de bouwkundig inspecteur een mondeling verslag van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of de energieprestaties? Regel ook direct een taxatie en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je ook nuttige uitleg over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Ten Post

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Als eerste moet je contact zoeken met een expert die de technische keuring gaat doen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt kiezen uit uiteenlopende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Ten Post (regio).

 2. De analyse en keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij & de verkoopmakelaar loop je hele woning door. De bouwexpert loopt alles na maar laat alles netjes op de plek staan en schroeft ook niks open. Hij of zij gebruikt o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Na de huisbeoordeling beschrijft de bouwkundigewat hij heeft gezien. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Geleid door de woninganalyse krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Daarin is een beoordeling te vinden met de woning inclusief foto’s en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Als bijlage staat in het document een lijst met kosten die nodig zijn om het huis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kan je een openingsbod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €335 en €460. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door verschillendeaspecten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen voornamelijk de prijs. Ook de locatie van de woning heeft een effect op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Verder zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk altijd goed naar de oplevertermijn, de volledigheid van het rapport en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Al deze punten kunnen invloed hebben op de pakketprijs. In de bijgaande tabel vergelijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Ten Post.

Soort huisOppervlaktePrijsindicatie
Etagewoning93 m2280 – €325
Rijtjeshuis105 m2€350 – €385
Hoekhuis146 m2€410 – €450
Geschakelde woning155 m2€475 – €485
Landhuis194 m2€525 – €560
Tabel met de tarieven van een bouwkundig rapport maart 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk goede bouwkundigen in jouw woonplaats

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Zaken waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: de geschatte kosten, levertijd van de rapportage, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de lijst hierna bieden wij adressen van bouwkundig adviesbureaus in Ten Post die wellicht hulp kunnen bieden bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Ten Boer, Zuidwolde, Adorp, Wetsinge en Winsum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ten-post-9792

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Aan de hand van een aankoopkeuring in Ten Post checkt een onpartijdige bouwkundig ingenieur het verblijf. Niet zo gek, zo krijg je inhoudelijke info over wat de conditie van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Middels een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning dat je in de verkoop wil doen. Zo geef je de aspirant koper informatie over de staat van jouw huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het verplicht om de kopende partij te informeren over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Dankzij een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig adviseur check alle opleverpunten en weet veel van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €115 en €225.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die gemaakt moeten worden om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Groningen wordt uitgevoerd op het moment dat je mogelijk een woning wilt kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van achterstallig onderhoud. Door te kiezen voor een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Dikwijls wordt het pas in gang gezet als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Eveneens worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Het is aan te raden dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Ten Post). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door gebruik te maken van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Houd er rekening mee dat dit rapport het een en andere kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Groningen wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke belangrijke herstelpunten komen meteen aan het licht. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs om de onderhoudspunten te verbeteren. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie