Bouwkundige keuring Groningen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Groningen laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Hiermee krijg je een beeld van de de gebreken van een woning en krijg je meer inzicht in de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Met deze informatie sta je sterker in de onderhandelingen. Op onze bouwkeuring-vergelijker bekijk je actuele info over de verschillende keuringen, de kosten en check je en tabel met bouwkundig adviseurs in Groningen.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Groningen onderzoek het huis grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijvoorbeeld de plafonds en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport omvat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een kostenplaatje.
 • Met deze documenten krijg je een idee van de de gesteldheid van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €290 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Groningen laten uitvoeren

Behoefte aan een onderzoek laten doen naar de staat (en gebreken) van je woning of van een woning die te koop staat? Overweeg dan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Middels deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de gevel en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Hiermee weet je welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de verschillende problemen op te lossen. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de keuring uitvoert. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviseur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Groningen.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Ten tijde van de controle van het woonhuis geeft de bouwkundig specialist gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige problemen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je het energielabel weten? Je kunt het dan ook combineren met een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook aanvullende toelichtingen over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Groningen

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst neem je contact op met een deskundige die de woning gaat opnemen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Groningen en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & de makelaar loop je alles in het huis na. De inspecteur doorzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en maakt geen schade. De expert neemt altijd spullen mee zoals een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  Na afloop van de wooninspectie beschrijft de bouwkundigezijn observaties. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met alle bevindingen van de huis-analyse komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In het verslag staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en eventuele onderhoudspunten. Als bijlage vind je daar een overzicht van de herstelkostenom het huis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is het rapport positief over de woning? Dan kunnen de biedingen op de woning beginnen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelkosten. Wacht je nog op de uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen tussen de €295 en €410. De prijs is afhankelijk van verschillendefacetten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen voornamelijk de prijs. Ook de plaats waar de woning staat heeft een effect op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Bovendien zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders. Overweeg factoren zoals wachttijd, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In het bijgaande overzicht vind je overzichtelijk een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Groningen.

Type huis Aantal m2Geschatte kosten
Appartementje80 m2295 – €315
Tussenwoning113 m2€335 – €390
Kopwoning140 m2€410 – €450
2-onder-1 kap157 m2€460 – €495
Vrijstaand179 m2€525 – €545
Opsomming met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk tarieven van geschikte bouwkundigen in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Zaken waar je op moet letten bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de geschatte kosten, wachttijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de lijst hierna bieden wij de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Groningen die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Westerwolde, Oldambt, Pekela, Veendam en Midden-Groningen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-groningen-9725

Kiezen voor een aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door middel van een aankoopkeuring in Groningen checkt een onpartijdige partij het gebouw. Belangrijk, zo ontvang je betrouwbare details over wat de toestand van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je op het oog hebt.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een uitgebreide check van een woning dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee geef je de kopende partij inzicht in de staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningeigenaar heb je de plicht om de potentiële koper gedegen te informeren inzake onderhoudstoestand van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Aan de hand van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig expert loopt de hele woning door (opleverpunten) en is deskundig op het gebied van de bouwprocedures en geldende normen. De bouwspecialist is objectief en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De tarieven liggen tussen de €115 en €215.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De bouwspecialist calculeert tevens de benodigde kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Groningen komt doorgaans ter sprake op het moment dat je een woning op het oog hebt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben diverse problemen. Met deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Mede worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in Groningen). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van de resultaten is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Minpunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwkundige uit de gemeente Groningen loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden meteen aangestipt. De specialist weet vaak een richtprijs om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de snelle levertijd.

 • Bouwkundige keuring Ten Boer
 • Bouwkundige keuring Ten Post
 • Bouwkundige keuring Winneweer
 • Bouwkundige keuring Lellens
 • Bouwkundige keuring Woltersum
 • Bouwkundige keuring Sint Annen
 • Bouwkundige keuring Thesinge
 • Bouwkundige keuring Garmerwolde
 • Bouwkundige keuring Haren
 • Bouwkundige keuring Onnen
 • Bouwkundige keuring Glimmen
 • Bouwkundige keuring Harkstede
 • Bouwkundige keuring Lageland
 • Bouwkundige keuring Noordlaren
 • Plaats een reactie