Bouwkundige keuring Ten Boer

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Ten Boer laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Middels deze inspectie krijg je een helder beeld van de staat van de woning en kom je achter de herstelkosten op korte- en lange termijn. Met deze informatie is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op dit informatieplatform tref je uitgebreide informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de prijzen en bieden we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Ten Boer.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Ten Boer benadert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals o.a. de vloeren en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle bevindingen van de deskundige met hierbij een kostenberekening.
 • Met deze documenten krijg je volledige duidelijkheid over de onderhoudsstatus van de woning waar je interesse in hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €315 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ten Boer regelen

Behoefte aan duidelijkheid over de technische kwaliteit jouw eigen woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Overweeg dan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Door deze analyse weet je de probleempunten van de woning. De inspecteur bekijkt o.a. de vloerconstructies en en de staat van de isolatie. Dan krijg je een overzicht van welke kosten er gemaakt moeten worden om mogelijke gebreken op te lossen. Daarbij krijg je meer zekerheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een partij kiezen die de woning komt inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Onder andere een bouwinspecteur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Ten Boer.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in maart 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kies dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de bezichtiging van het object geeft de bouwkundig adviseur een mondeling verslag van de staat en gebreken. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je het energielabel weten? Plan dan ook meteen een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons informatieplatform tref je ook praktische gegevens over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Ten Boer

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Als eerste moet je contact zoeken met een specialist die de woning gaat opnemen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er bestaan uiteenlopende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Ten Boer en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De deskundige bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen inboedel en breekt of hakt niks open. De expert beschikt doorgaans over een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Direct na het onderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn bevindingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de keuring wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. Hierin is een beoordeling te vinden met de bouwkundige staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Als bijlage krijg je ook inzage in een schatting van de onkosten om het woonobject weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Wacht je nog op de uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport schommelen rond de €290 en €415. Het kostenplaatje hangt af van een aantal onderdelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen voornamelijk de prijs. Ook de locatie van de woning heeft invloed (met het oog op reiskosten). Daarbij zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Zaken waar je op moet letten zijn de snelheid, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit kent zijn weerslag in de totaalprijs. In het bijgesloten overzicht beschrijven we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Ten Boer.

Type woningWoonoppervlakGeschatte kosten
Studio92 m2280 – €330
Rijtjeshuis105 m2€335 – €375
Hoekwoning125 m2€420 – €435
Geschakelde woning171 m2€455 – €505
Landhuis196 m2€515 – €560
Overzichtmet de actuele kosten van een bouwkundig rapport maart 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van gespecialiseerde bouwkundigen bij jou in de buurt

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Aspecten waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: een inschatting van de kosten, wachttijd, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In onderstaande tabel faciliteren we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ten Boer die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Zuidwolde, Adorp, Wetsinge, Winsum en Sauwerd.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ten-boer-9791

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Dankzij een aankoopkeuring in Ten Boer analyseert een onpartijdige partij het huis. Een uitkomst, want op deze manier weet je exact wat de huidige staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring beslaat een professionele en erkende analyse een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Daarmee verschaf je potentiële kopers inzicht in de gebreken van de woning. Je speelt open kaart en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als huiseigenaar heb je de plicht om de mogelijke koper goed in te lichten overde staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door middel van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur controleert alle opleverpunten en kan je alles vertellen over het bouwbesluit. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €130 en €210.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning in te schatten. De inspecteer berekent ook de herstelkosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
De bouwtechnische keuring in de provincie Groningen komt doorgaans ter sprake op het moment dat je mogelijk een woning wilt kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van achterstallig onderhoud. Middels deze woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Dikwijls worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Ten Boer). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met het rapport in je broekzak kan je een realistisch bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Minpunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwkundige uit de gemeente Groningen wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan de staat van het woonobject. Potentiële zorgelijke constateringen worden direct aangewezen en besproken. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs voor de herstelwerkzaamheden. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage kosten en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie