Bouwkundige keuring Horst aan de Maas

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Horst aan de Maas laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Door deze keuring zal je veel inzicht krijgen over de de onderhoudssituatieen inzage in de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Zo sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op dit informatieplatform kan je aan de slag met nuttige informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en bekijk je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Horst aan de Maas.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Horst aan de Maas bekijkt het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijv. de puien en kozijnen en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport bevat alles wat je moet weten over de staat van de woning met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op die manier krijg je meer helderheid over de onderhoudsstatus van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €330 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Horst aan de Maas uitvoeren

Op korte termijn meer info over de technische kwaliteit een woonobject of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Kies dan voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Met deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Denk aan de dakconstructie en en hoe het met de isolatie gesteld is. Ook krijg je een overzicht van welke kosten er gemaakt dienen te worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Tevens krijg je een beeld van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Horst aan de Maas.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kijk dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doorlopen van het appartement geeft de bouwkundig ingenieur snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige aspecten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan het dan tegelijk in met een actuele taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons platform lees je ook handige informatie over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Horst aan de Maas

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Ten eerste moet je een specialist hebben die de woning gaat onderzoeken. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit een aantal architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Horst aan de Maas (en in de buurt).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of wellicht een makelaar maak je een rondje door de woning. De specialist doorzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en richt dus nooit schade aan. De inspecteur heeft hiervoor o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies doorspreken

  Na het woningonderzoek meldt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Geleid door de huisbeoordeling wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In deze documentatie staat een lijst met de bevindingen en achterstallige onderhoudspunten. Daarbij vind je daar een indicatie van de kosten om de woonruimte weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Dan kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen tussen de €280 en €375. De totaalprijs hangt af van allerlei factoren. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plaats waar de woning staat speelt een rol omdat er soms reiskosten worden berekend. Tevens zit er veel verschil tussen de verschillende aanbieders. Kijk altijd goed naar de levertijd, de volledigheid van het rapport en naar ervaringen van anderen. Dit alles bij elkaar bepaalt het totale tarief. In de onderstaande tabel vergelijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Horst aan de Maas.

WoonobjectOppervlakteGeschatte kosten
Etagewoning77 m2290 – €330
Rijtjeshuis125 m2€355 – €390
Hoekwoning133 m2€420 – €435
Geschakelde woning162 m2€470 – €505
Herenhuis176 m2€525 – €555
Lijst met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwkundigen in de omgeving

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen die van belang zijn bij het kiezen van een inspecteur: de prijzen, de snelheid, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de tabel hieronder bieden wij contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Horst aan de Maas die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Bergen Limburg, Maasdriel, Sint Anthonis, Boxmeer en Venray.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-horst-aan-de-maas-5865

Pluspunten van de aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Met behulp van een aankoopkeuring in Horst aan de Maas checkt een onpartijdige deskundige de potentiële woning. Ideaal, zo ontvang je betrouwbare details over wat de actuele situatie en staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Waarom een verkoopkeuring?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de taak om de mogelijke koper van informatie te voorzien over de staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Aan de hand van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet precies hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €99 en €195.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat is een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Je krijgt nadere toelichting over de noodzakelijke investeringen om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt uitgevoerd wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen verschillende gebreken. Middels deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Vaak wordt dit gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Eveneens worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Normaal doet men dit voor je een bod doet (via een makelaar in Horst aan de Maas). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van de resultaten zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het jammere is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van de woning zonder verslaglegging. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Horst aan de Maas maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de staat van het woonobject. Eventuele acute situaties worden direct aangegeven. De expert weet vaak een richtprijs aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de snelle levertijd.

 • Bouwkundige keuring Grubbenvorst
 • Bouwkundige keuring Lottum
 • Bouwkundige keuring Sevenum
 • Bouwkundige keuring Kronenberg
 • Bouwkundige keuring Evertsoord
 • Bouwkundige keuring Meerlo
 • Bouwkundige keuring Tienray
 • Bouwkundige keuring Swolgen
 • Bouwkundige keuring Broekhuizenvorst
 • Bouwkundige keuring Broekhuizen
 • Bouwkundige keuring Horst
 • Bouwkundige keuring Melderslo
 • Bouwkundige keuring Hegelsom
 • Bouwkundige keuring Meterik
 • Bouwkundige keuring America
 • Bouwkundige keuring Griendtsveen
 • Plaats een reactie