Bouwkundige keuring Nieuw Beerta

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Nieuw Beerta inplannen is zeker iets om te overwegen. Hiermee krijg je een goed beeld van de de gebreken van een woning en krijg je meer inzicht in de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Met die kennis sta je sterker in prijsonderhandelingen. Hieronder kan je aan de slag met uitgebreide info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en vind je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Nieuw Beerta.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Een bouwkundig inspecteur in Nieuw Beerta benadert de woning grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals onder andere de sanitaire voorzieningen en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op basis van deze analyse krijg je een idee van de de huidige staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €275 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nieuw Beerta regelen

Wil je snel een indicatie van de huidige staat van je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Door deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. De inspecteur bekijkt o.a. het dak, dakpannen en de CV-ketel en/of HR-ketel. Tevens kom je er ook achter welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de diverse problemen te verbeteren. Tevens krijg je een overzicht van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt denken aan een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Nieuw Beerta.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Vraag dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doornemen van de woning geeft de bouwkundig ingenieur snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige aspecten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Regel ook direct een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op ons informatieplatform bekijk je ook nuttige informatie over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Nieuw Beerta

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst neem je contact op met een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn een aantal architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Nieuw Beerta (regio).

 2. De analyse en keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & de verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De expert onderzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en richt dus nooit schade aan. De expert kan gebruik maken van een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten bespreking

  Na afloop van de keuring vertelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Op basis van de keuring zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Daarin tref je een samenvatting van de waarnemingen en achterstallige onderhoudspunten. Bovendien staat in het document een tariefoverzicht om het gebouw weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Wacht je nog op de uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen tussen de €305 en €390. De totaalprijs bestaat uit een aantal facetten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 spelen de grootste rol. Ook de woonplaats heeft zijn weerslag op de prijs (met het oog op reiskosten). Ook zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende adviesbureaus. Neem zaken in overweging zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de instrumenten die de expert gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit alles bij elkaar bepaalt de uiteindelijke prijs. In de tabel hieronder berekenen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Nieuw Beerta.

Soort huisOppervlakteGemiddelde onkosten
Appartement94 m2300 – €320
Rijtjeshuis103 m2€345 – €370
Hoekwoning150 m2€425 – €440
2-onder-1 kap163 m2€475 – €490
Vrijstaand191 m2€520 – €545
Schema met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk professionele bouwkundigen in de omgeving

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor de service van een technische keuring? Onderdelen die van belang zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsindicatie, de snelheid, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de lijst hierna vind je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Nieuw Beerta die wellicht beschikbaar zijn voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Beerta, Blauwestad, Finsterwolde, Oostwold en Midwolda.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nieuw-beerta-9687

Kiezen voor een aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Middels een aankoopkeuring in Nieuw Beerta checkt een onpartijdige expert het gebouw. Handig, want op deze manier weet je exact wat de huidige staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een objectieve beoordeling van een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Middels dit rapport geef je de kopende partij inzicht in de staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper op de hoogte te brengen van de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. A.d.h.v. een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig expert loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet precies hoe het zit met de regels en normen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Kosten variëren tussen de €120 en €220.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De bouwspecialist calculeert tevens de noodzakelijke investeringen om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Groningen is relevant zodra jij mogelijk een woning wilt kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op onderhoud problematiek. Door gebruik te maken van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Mede worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Het is aan te raden dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Nieuw Beerta). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door gebruik te maken van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Minpunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw zonder verdere rapportage. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Oldambt wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de staat van de woning. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden direct benoemd. De ingenieur weet vaak een richtprijs om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie