Bouwkundige keuring Leende

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Leende inplannen is dan zeker aan te raden. Hiermee krijg je inzicht in de de kwaliteit van de woning en inzage in de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Zo sta je sterker in de onderhandelingen. Op www.bouwkeuringexpert.nl lees je meer uitgebreide informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de kosten en bieden we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Leende.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Je bouwkundig inspecteur in Leende checkt de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De expert kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijvoorbeeld de kozijnen en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Door deze inspectie krijg je een beeld van de de status van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €285 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Leende laten uitvoeren

Behoefte aan inzicht in de algehele staat van een woonobject of van een woning die te koop staat? Overweeg dan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Via deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Er wordt gekeken naar o.a. de kozijnen, het schilderwerk en of er lekkages zijn. Hiermee achterhaal je welke investeringen nodig zijn om de verschillende problemen op te lossen. Eveneens krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de inspectie gaat uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Denk aan een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Leende.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in december 2023
Wil je een woning voordelig laten controleren? Overweeg dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de analyse van de woning geeft de bouwkundig expert een mondeling verslag van de bouwkundige problemen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Combineer het dan met een taxatierapport en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons portaal tref je ook praktische informatie over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Leende

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te beginnen heb je een specialist nodig die de woning gaat onderzoeken. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt kiezen uit een aantal architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Leende (en de regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & wellicht een makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwexpert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles netjes op de plek staan en maakt niets open. De expert gebruik vaak een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Direct na de wooninspectie meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Op basis van de inspectie wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit rapport lees je alle opvallende zaken en de staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Bijgevoegd krijg je ook inzage in een kostenoverzicht om het verblijf bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met het rapport in je broekzak kunnen de biedingen op de woning beginnen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Wacht je nog op de uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport in 2023 liggen rond +/- €345 en €405. Het kostenplaatje hangt af van verschillende facetten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning beïnvloedt de prijs (met het oog op reiskosten). Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Belangrijke punten zijn de snelheid, de deskundigheid en ervaring van de expert en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In de vergelijker hieronder berekenen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Leende.

Type woningOppervlakteGeschatte tarieven
Etagewoning82 m2€285 – €320
Rijtjeshuis114 m2€355 – €385
Kopwoning129 m2€420 – €440
Geschakelde woning159 m2€450 – €480
Landhuis178 m2€515 – €550
Lijst met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij goede bouwkundigen actief in jouw regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Zaken die van belang zijn bij het kiezen van een inspecteur: de uurtarieven, levertijd van het rapport, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het schema hieronder overhandigen we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Leende die je mogelijk kunnen helpen met een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Heeze, Luyksgestel, Westerhoven, Riethoven en Reusel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-leende-5595

Aankoopkeuring uit laten voeren

Als je een mooie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Dankzij een aankoopkeuring in Leende onderzoekt een onpartijdige expert het verblijf. Niet onverstandig, zo weet je snel meer over wat de huidige staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woning dat je te koop wilt aanbieden. Op die manier geef je de andere partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de plicht om de kopende partij te voorzien van correctie informatie over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Via een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet veel van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €100 en €240.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook een prijsindicatie van de onderhoudskosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt geadviseerd op het moment dat je interesse hebt in een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerdere probleemgebieden. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je wat je koopt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Eveneens wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Leende). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met het rapport in je broekzak is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Minpunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Heeze-Leende maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden direct aangewezen en besproken. De deskundige weet vaak een richtprijs om de onderhoudspunten te verbeteren. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie