Bouwkundige keuring Hoenderloo

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Hoenderloo regelen is zeker iets om te overwegen. Met behulp van de inspecteur krijg je op hoofdlijnen een beeld van de huidige staat van het huis en krijg je een indicatie van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Zo worden de onderhandelingen transparanter. Op ons woonplatform lees je meer uitgebreide info over hoe je een keuring aanvraagt, de onkosten en bekijk je en tabel met bouwkundig adviseurs in Hoenderloo.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Hoenderloo checkt het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Hij of zij kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijvoorbeeld het dak, dakpannen en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle bevindingen van de deskundige met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Door deze inspectie weet je alles over de actuele situatie en staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Bij een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €270 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hoenderloo regelen

Direct meer info over de algehele staat van een woonhuis of van een potentiële woning om aan te kopen? Profiteer dan van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Aan de hand van deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de dakconstructie en en de staat van de CV-ketel. Zo achterhaal je welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de problemen aan te pakken. Voorts krijg je meer helderheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de keuring uitvoert. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Onder andere een bouwadviseur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Hoenderloo.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in december 2023
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Ten tijde van de controle van het gebouw geeft de bouwkundige direct live mondeling uitleg van de bouwkundige problemen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Regel ook direct een taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je ook veel informatie vinden over Keuring voor woningaankoop.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Hoenderloo

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Ten eerste moet je contact zoeken met een deskundige die de woning gaat onderzoeken. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt terecht bij allerlei architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Hoenderloo (en in de buurt).

 2. De keuring van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De expert onderzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en maakt niets open. De expert beschikt doorgaans over een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  Na afloop van de inspectie omschrijft de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Aan de hand van het onderzoek zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit stuk lees je alle opvallende zaken en de observaties en eventuele onderhoudspunten. Als bijlage vind je daar een kostenindicatie om het woonhuis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Nu kunnen de biedingen op de woning beginnen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Kies er dan voor dit te benoemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €270 en €490. De totale prijs wordt bepaald door verschillendepunten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen voornamelijk de prijs. Ook waar de woning gelegen is heeft invloed omdat er soms reiskosten worden berekend. Bovendien zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Kijk altijd goed naar de oplevertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Al deze punten kunnen invloed hebben op het kostenplaatje. In de bijgaande tabel bieden wij de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Hoenderloo.

Soort woningOppervlaktePrijsberekening
Bovenwoning84 m2€295 – €310
Rijwoning113 m2€345 – €375
Hoekhuis137 m2€410 – €450
Twee onder één kap162 m2€450 – €485
Villa178 m2€530 – €555
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten waar je oog op moet houden wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de uurtarieven, de snelheid, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de figuur hieronder tref je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Hoenderloo die wellicht beschikbaar zijn voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Radio Kootwijk, Hoog Soeren, Wenum Wiesel, Ugchelen en Beemte Broekland.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hoenderloo-7351

Aankoopkeuring uit laten voeren

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Middels een aankoopkeuring in Hoenderloo controleert een objectieve partij het gebouw. Niet zo gek, want op deze manier weet je exact wat de huidige staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide check van een huis dat je wilt verkopen. Op die manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningverkoper heb je de plicht om de mogelijke koper te informeren over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Via een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Het bouwkundig adviesbureau check alle opleverpunten en is op de hoogte van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €105 en €190.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Waarom een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een volledige inspectie van een huis met rapportage. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning op te knappen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt uitgevoerd in het geval je interesse hebt in een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op onderhoud problematiek. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Vaak wordt dit gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Steeds vaker worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Hoenderloo). Is er veel onderhoud nodig? Met het rapport in je broekzak kan je een realistisch bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het jammere is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw zonder verdere rapportage. Gezamenlijk met de bouwadviseur uit de gemeente Apeldoorn loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot de gebreken van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden direct benoemd. De ingenieur biedt ook een kostenoverzicht aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie