Bouwkundige keuring Wierum

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Wierum regelen is heel erg verstandig. Zo wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je een indicatie van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Door deze inzichten sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze website verzamelen wij uitgebreide informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de investeringen en achterhaal je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Wierum.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Wierum controleert het huis grondig op vele punten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals de algehele kavel en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport tref je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met hierbij een kostenberekening.
 • Op basis van deze analyse krijg je een idee van de de actuele situatie en staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €305 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wierum plannen

Op korte termijn een indicatie van de technische kwaliteit je woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Na deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Je kunt denken aan de gevel en en de staat van de elektrische installatie. Daarbij kom je er achter welke investeringen nodig zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Ook krijg je meer inzicht in onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die deze keuringen kan uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt terecht bij een bouwinspecteur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Wierum.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Tijdens het onderzoek van het huis geeft de bouwadviseur een mondeling verslag aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je het energielabel weten? Kies dan ook voor een woningtaxatie en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons informatieplatform lees je ook handige uitleg over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Wierum

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Als eerste neem je contact op met een specialist die het onderzoek gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er bestaan uiteenlopende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Wierum (en in de buurt).

 2. Het onderzoek van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij & de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De specialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles netjes op de plek staan en hakt niks open. De specialist heeft hiervoor o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Na afronding van de woninganalyse deelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op het onderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit rapport staat een lijst met de bouwkundige staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Daarbij staat in het document een schatting van de onkosten om de woning in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de uitkomst positief? Dan kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Wacht je nog op de uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen rond de €335 en €430. Het kostenplaatje is afhankelijk van verschillende factoren. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) spelen de grootste rol. Ook de locatie van de woning is van belang (met het oog op reiskosten). Eveneens zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Kijk goed naar de levertijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar reviews van andere klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op het totale tarief. In de tabel hieronder bieden wij de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Wierum.

Soort woningWoonoppervlakGemiddelde onkosten
Studio80 m2280 – €330
Rijtjeshuis116 m2€345 – €380
Hoekwoning141 m2€420 – €440
2-onder-1 kap161 m2€450 – €480
Landhuis198 m2€515 – €540
Overzichtmet de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk tarieven van geschikte bouwkundigen bij jou in de buurt

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Aspecten waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kosten, levertijd van het rapport, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In onderstaande tabel tref je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Wierum die potentieel hun service kunnen verlenen bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Niawier, Oosternijkerk, Paesens, Morra en Lioessens.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wierum-9141

Pluspunten van de aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Wierum analyseert een onafhankelijk ingenieur het woonhuis. Een aanrader, zo ontvang je betrouwbare details over wat de onderhoudsstatus van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring is een uitgebreide en deskundige keuring van een woning dat jij wil verhuren. Zo geef je de kopende partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je speelt open kaart en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningverkoper is het wettelijk je plicht de nieuwe eigenaar op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met behulp van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en zal zijn kennis delen over regels en richtlijnen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €130 en €245.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een volledige inspectie van een huis met rapportage. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Het rapport beschrijft een prijsindicatie van de onderhoudskosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt doorgaans ter sprake op het moment dat je interesse hebt in een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerdere probleemgebieden. Aan de hand van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet op het moment dat het voorlopige contract getekend is. In veel gevallen worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Wij adviseren om dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Wierum). Mankeert er het nodige aan de woning? Door gebruik te maken van het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwkundige uit de gemeente Noardeast-Fryslân wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de staat van het huis. Potentiële acute situaties worden dan direct gesignaleerd. De expert geeft ook een schatting van de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie