Bouwkundige keuring Makkum

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Makkum uitvoeren is een verstandige keuze. Door deze keuring krijg je een beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en inzage in de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Door deze inzichten worden de onderhandelingen transparanter. Op www.bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij uitgebreide info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de onkosten en bieden we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Makkum.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Makkum bekijkt het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De expert kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals het metselwerk en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle bevindingen van de deskundige met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de conditie van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €325 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Makkum regelen

Wil je snel een analyse van de bouwtechnische staat van een woonobject of van een potentiële woning om aan te kopen? Dan heb je behoefte aan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Door deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Denk aan de algehele kavel en of er houtrot is. Zo krijg je een indicatie van welke kosten er gemaakt dienen te worden om de diverse problemen te verbeteren. Eveneens krijg je meer zekerheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de woning komt inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Denk aan een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Makkum.

Een extra voordelige bouwkeuring in april 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Laat je informeren over een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Ten tijde van de controle van de woning geeft de bouwadviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je het energielabel weten? Je kunt het dan ook combineren met een actuele taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Via onze vergelijker kan je ook veel toelichtingen vinden over Verkoopkeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Makkum

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te beginnen moet je een expert hebben die de keuring gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn verschillende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Makkum (en de nabije regio).

 2. Keuring van het woonobject

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & eventueel de makelaar loop je alles in het huis na. De inspecteur bekijkt alles maar verplaatst geen inboedel en hakt niks open. De specialist kan gebruik maken van een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  In aansluiting op het onderzoek omschrijft de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Gebaseerd op de keuring wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In het verslag tref je een samenvatting van de staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Bovendien vind je hier een tariefoverzicht om het object te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de uitkomst positief? Op dat moment kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak bij de onderhandeling gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen tussen de €330 en €435. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van diverse aspecten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de regio heeft een effect op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Verder komen we verschillen tegen tussen de grote en kleine spelers. Let vooral op levertijd van het rapport, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit kent zijn weerslag in de pakketprijs. In de bijgaande tabel vergelijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Makkum.

Type huis WoonoppervlakGeschatte kosten
Etagewoning96 m2295 – €325
Rijwoning125 m2€345 – €380
Hoekhuis139 m2€420 – €430
Twee onder één kap159 m2€470 – €490
Vrijstaand177 m2€525 – €550
Opsomming met de actuele kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk info van professionele bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten die van belang zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de uurtarieven, de levertijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het volgende schema bieden wij contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Makkum die wellicht hulp kunnen bieden bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Cornwerd, Kornwerderzand, Zurich, Pingjum en Witmarsum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-makkum-8754

Regel online een aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Makkum onderzoekt een objectieve deskundige het woonobject. Handig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de huidige staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat jij wil verhuren. Op die manier geef je de andere partij inzicht in de staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkopende partij heb je de plicht om de koper op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? D.m.v. een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en kan je alles vertellen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De prijzen liggen tussen de €120 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek is een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. De inspecteer berekent ook de minimale investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld in het geval je actief bent op de woningmarkt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Aan de hand van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Dikwijls wordt het pas in gang gezet voordat het openingsbod wordt gedaan. Daarbij wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Het is aan te raden dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Makkum). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het jammere is dat dit rapport het een en andere kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Súdwest-Fryslân wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot de bouwkundige staat van de woning. Eventuele acute situaties worden dan direct gesignaleerd. De deskundige noemt ook een prijsindicatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie