Bouwkundige keuring Wetsinge

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Wetsinge inplannen is dan vaak geen gek idee. Middels deze inspectie krijg je een concreet beeld van de de kwaliteit van de woning en krijg je meer inzicht in de kosten om het huis in goede staat te brengen. Met die kennis heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze website bekijk je uitgebreide info over de verschillende keuringen, de prijzen en achterhaal je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Wetsinge.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Wetsinge checkt het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Deze persoon kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijv. het voegwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op die manier krijg je inzicht in de de staat van de woning die je wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €335 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wetsinge laten uitvoeren

Behoefte aan een indicatie van de staat en de waarde van je woning of van een woning die te koop staat? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Middels deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Denk aan de plafonds en of er sprake is van vocht in de woning. Ook kom je er achter welke extra kosten er gemaakt gaan worden om eventuele gebreken te verhelpen. Daarbij krijg je een beeld van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die het woonobject gaat inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwadviseur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Wetsinge.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in mei 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kies dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Tijdens het onderzoek van het huis geeft de bouwkundig specialist mondeling een toelichting van de bouwkundige problemen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Je kunt het dan ook combineren met een complete taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op deze website lees je ook handige gegevens over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Wetsinge

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Ten eerste heb je een expert nodig die het huis gaat inspecteren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Wetsinge (regio).

 2. De keuring van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of makelaar van de verkopende partij wordt de hele woning bekeken. De expert loopt alles na maar laat alles netjes op de plek staan en maakt geen schade. De ingenieur neemt altijd spullen mee zoals een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Direct na de woninganalyse vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Op basis van de huisbeoordeling komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In deze documentatie lees je alle opvallende zaken en de staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Daarnaast vind je hier een schatting van de onkosten om het huis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele kosten voor onderhoud. Zijn de resultaten nog niet bekend? Zorg dan dat je dit opneemt in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen rond +/- €300 en €390. Het prijskaartje wordt vastgesteld op basis van diverse factoren. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) hebben de meeste invloed. Ook de plek van de woning speelt een rol wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens komen we verschillen tegen tussen de verschillende adviesbureaus. Overweeg factoren zoals de oplevertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar reviews van andere klanten. Dit kent zijn weerslag in de uiteindelijke prijs. In de bijgaande tabel vind je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Wetsinge.

Soort woningAantal m2Prijsindicatie
Appartement94 m2275 – €305
Rijtjeshuis107 m2€340 – €385
Hoekhuis136 m2€420 – €450
Geschakelde woning175 m2€450 – €495
Vrijstaand185 m2€530 – €535
Samenvatting met de tarieven van een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk tarieven van goede bouwkundigen in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Factoren waar je oog op moet houden bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijzen, levertijd van de rapportage, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de lijst hierna bieden wij de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Wetsinge die je wellicht van dienst kunnen zijn bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Winsum, Sauwerd, Eelderwolde, Paterswolde en Eelde.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wetsinge-9773

Plan direct online een aankoopkeuring in

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door middel van een aankoopkeuring in Wetsinge controleert een objectieve partij het woonobject. Niet onverstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de conditie van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een gedegen review van een woning dat je in de verkoop wil doen. Op basis daarvan geef je de andere partij inzicht in de staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningverkoper heb je de taak om de potentiële koper gedegen te informeren inzake de onderhoudssituatie van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door middel van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig specialist bekijkt alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over het bouwbesluit. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €105 en €195.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de benodigde kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Groningen is relevant als je interesse hebt in een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerdere probleemgebieden. Met deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Dikwijls worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Je kunt dit het beste laten doen voor je een bod doet (via een makelaar in Wetsinge). Mankeert er het nodige aan de woning? Geholpen door het rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente Het Hogeland loop je door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over de bouwkundige staat van de woning. Potentiële zorgelijke constateringen worden direct benoemd. De expert kent ongeveer de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie