Bouwkundige keuring Hantumeruitburen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Hantumeruitburen regelen is dan vaak geen gek idee. Met behulp van de inspecteur krijg je inzicht in de staat en waarde van de woning en inzage in de kosten om het huis in goede staat te brengen. Op basis daarvan creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op de verschillende pagina’s van dit portaal tref je uitgebreide info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en verschaffen we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Hantumeruitburen.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Hantumeruitburen benadert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals onder andere de fundering en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met hierbij een kostenberekening.
 • Op basis van deze analyse krijg je inzicht in de de toestand van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €325 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hantumeruitburen plannen

Behoefte aan meer info over de staat (en gebreken) van een woonobject of van een huis waar je interesse in hebt? Dan heb je behoefte aan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Dankzij deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Je kunt denken aan de staat van ramen, deuren en kozijnen en en of er sprake is van lekkages. Ook wordt het overzichtelijk welke kosten er direct gemaakt moeten worden om mogelijke gebreken op te lossen. Voorts krijg je meer inzicht in het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de woning komt inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Denk aan een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Hantumeruitburen.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Ga dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de analyse van het huis geeft de bouwkundig inspecteur gelijk mondeling zijn bevindingen door aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je het energielabel weten? Je kunt het dan ook combineren met een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons informatieplatform lees je ook handige toelichtingen over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Hantumeruitburen

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst zoek je een specialist die de woning gaat opnemen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je hebt de keuze uit allerlei architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Hantumeruitburen (en in de buurt).

 2. De keuring van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige eigenaar en / of makelaar van de verkopende partij wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De specialist analyseert alles maar verplaatst geen huisraad en schroeft niets open. De ingenieur beschikt doorgaans over een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  Na afloop van het onderzoek meldt de bouwkundige zijn waarnemingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Middels de inspectie wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In deze documentatie vind je een overzicht van de staat van de woning en eventuele gebreken. Ook krijg je ook inzage in een lijst met kosten die nodig zijn om de woonruimte weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport liggen rond +/- €295 en €435. De prijs is afhankelijk van verschillende facetten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plaats waar de woning staat heeft invloed omdat er soms reiskosten worden berekend. Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Neem zaken in overweging zoals levertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de totaalprijs. In de vergelijker hieronder delen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Hantumeruitburen.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGemiddelde onkosten
Studio77 m2285 – €320
Rijwoning104 m2€360 – €390
Hoekwoning141 m2€410 – €440
Geschakelde woning161 m2€470 – €495
Vrijstaand179 m2€515 – €540
Lijst met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Factoren die je moet afwegen wanneer je een inspecteur kiest: de prijsindicatie, de snelheid, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de tabel hieronder verstrekken we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hantumeruitburen die je mogelijk kunt inschakelen voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Ternaard, Hantumhuizen, Moddergat, Wierum en Niawier.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hantumeruitburen-9146

Voordelen van een aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Dankzij een aankoopkeuring in Hantumeruitburen bekijkt een onafhankelijk bouwkundig ingenieur het gebouw. Niet zo gek, zo krijg je inhoudelijke info over wat de conditie van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een gedegen review van een woonobject dat jij wil verhuren. Op basis daarvan geef je de andere partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je bent 100% transparant en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningbezitter heb je de plicht om de kopende partij op de hoogte te brengen van de staat van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. A.d.h.v. een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige controleert alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met de regels en normen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €110 en €240.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning te controleren. Je krijgt nadere toelichting over de benodigde kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt geadviseerd wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Doorgaans vertonen de oudere huizen verborgen gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Evenzeer worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Hantumeruitburen). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met het rapport in je broekzak kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Houd er rekening mee dat dit rapport het een en andere kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Noardeast-Fryslân doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot de staat van het huis. Eventuele belangrijke herstelpunten worden direct aangewezen en besproken. De bouwkundige biedt ook een kostenoverzicht aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie