Bouwkundige keuring Schellinkhout

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Schellinkhout regelen kan veel onzekerheid wegnemen. Met behulp van de inspecteur krijg je een helder beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je een indicatie van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Op die manier sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Hieronder bekijk je nuttige informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de investeringen en bieden we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Schellinkhout.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Schellinkhout inspecteert het huis grondig op vele punten.
 • De ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals het leidingwerk en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle bevindingen van de deskundige inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op basis van deze analyse weet je alles over de huidige staat van de woning die je wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €310 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Schellinkhout afspreken

Heel snel duidelijkheid over de algehele staat van je woning of van een huis waar je interesse in hebt? Bekijk dan de optie voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Dankzij deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Denk aan de kruipruimte en en of er lekkages zijn. Zo kom je er achter welke kosten er gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. Eveneens krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de woning komt inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Schellinkhout.

Besparen op een bouwkeuring in mei 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Overweeg dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Ten tijde van de controle van het woonobject geeft de bouwkundig adviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige problemen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Je kunt het dan ook combineren met een erkende taxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op deze website tref je ook praktische uitleg over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Schellinkhout

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Ten eerste moet je een deskundige hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt terecht bij meerdere architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Schellinkhout (en de regio).

 2. De keuring van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de (huidige) eigenaar en / of de makelaar loop je hele woning door. De expert onderzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en richt dus nooit schade aan. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals thermografische camera en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afloop van de huisbeoordeling vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Op basis van de inspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit stuk staat de conclusie van de waarnemingen en achterstallige onderhoudspunten. Als bijlage bekijk je hier een kostenindicatie om de woning bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Dan kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €290 en €375. Het kostenplaatje bestaat uit een aantal facetten. De oppervlakte en de inhoud van de woning zijn de belangrijkste. Ook de woonplaats heeft een effect op de prijs in verband met de reiskosten. Daarbij zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de landelijke en regionale bureaus. Zaken waar je op moet letten zijn de snelheid, de volledigheid van het rapport en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit heeft allemaal invloed op het totale tarief. In de tabel hieronder delen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Schellinkhout.

Type woningAantal m2Gemiddelde kosten
Appartementje88 m2€300 – €310
Tussenwoning118 m2€360 – €380
Hoekpand137 m2€410 – €440
Twee onder één kap167 m2€450 – €490
Landhuis185 m2€530 – €555
Overzichtmet een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk goede bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderdelen die je moet afwegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de tarieven, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het volgende schema verstrekken we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Schellinkhout die je mogelijk kunnen helpen met een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Oosterblokker, Blokker, Wervershoof, Hauwert en Zwaag.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-schellinkhout-1697

Pluspunten van de aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Met een aankoopkeuring in Schellinkhout bekijkt een neutrale partij het verblijf. Belangrijk, zo weet je snel meer over wat de actuele situatie en staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woonobject

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je in de verkoop wil doen. Daarmee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de taak om de aspirant koper goed in te lichten overonderhoudstoestand van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Via een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig specialist bekijkt alle opleverpunten en is op de hoogte van de bouwprocedures en geldende normen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €120 en €190.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning te achterhalen. De deskundige geeft ook een indicatie van de minimale investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt geadviseerd als je een bod wilt uitbrengen op een woning. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerdere probleemgebieden. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Standaard worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Het is aan te raden dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Schellinkhout). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door gebruik te maken van het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring is een simpelere bouwtechnische schouw zonder rapport. Samen met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Drechterland loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële belangrijke herstelpunten komen meteen aan het licht. Deze inspecteur biedt ook een kostenoverzicht om deze problemen te verhelpen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelheid.

Plaats een reactie