Bouwkundige keuring Valkenswaard

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Valkenswaard laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Hiermee zal je veel inzicht krijgen over de bouwkundige staat van de woning en krijg je meer inzicht in de kosten om het huis in goede staat te brengen. Met deze informatie sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op dit informatieplatform kan je aan de slag met uitgebreide informatie over de verschillende keuringen, de investeringen en verstrekken we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Valkenswaard.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Valkenswaard bekijkt de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Deze persoon kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals onder andere het schilderwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport bevat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Door deze inspectie weet je alles over de staat van de woning die je wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €340 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Valkenswaard inplannen

Op korte termijn een indicatie van de staat en de waarde van een gebouw of van een andere woning die je op het oog hebt? Kies dan voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Met deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Je kunt denken aan de gevel en en de staat van de elektrische installatie. Ook wordt het overzichtelijk welke kosten er direct gemaakt moeten worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. In aanvulling daarop krijg je meer zekerheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Valkenswaard.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in april 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Bekijk de mogelijkheden van de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doornemen van het object geeft de bouwkundig ingenieur direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige punten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan het dan tegelijk in met een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op ons informatieplatform lees je ook aanvullende informatie over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Valkenswaard

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Ten eerste zoek je een specialist die het huis gaat inspecteren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je hebt de keuze uit uiteenlopende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Valkenswaard en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de makelaar loop je alles in het huis na. De bouwspecialist onderzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en maakt geen schade. Hij of zij beschikt doorgaans over een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Na de woninganalyse vertelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met behulp van de keuring ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit document staat een lijst met de bouwkundige staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarbij staat in het document een tariefoverzicht om het object weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport liggen tussen de €340 en €435. De prijs is gebaseerd op verschillendefacetten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning heeft een effect op de prijs door de te verwachten reiskosten. Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Let vooral op hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit kent zijn weerslag in de pakketprijs. In het schema hieronder berekenen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Valkenswaard.

Type huis Aantal m2Gemiddelde kosten
Bovenwoning76 m2280 – €330
Tussenwoning109 m2€345 – €375
Hoekwoning142 m2€410 – €435
Geschakelde woning153 m2€465 – €500
Herenhuis176 m2€510 – €540
Opsomming met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van professionele bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Zaken die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijsindicatie, levertijd van het rapport, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het volgende schema tref je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Valkenswaard die wellicht beschikbaar zijn voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Reusel-De Mierden, Bladel, Eersel, Veldhoven en Bernheze.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-valkenswaard-5554

Advies over de aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Dankzij een aankoopkeuring in Valkenswaard checkt een neutrale bouwkundig ingenieur het verblijf. Ideaal, want op deze manier weet je exact wat de actuele situatie en staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning dat je te koop wilt aanbieden. Op basis daarvan verstrek je de benodigde info over de staat van jouw huis. Je speelt open kaart en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis is het verplicht om kopers op de hoogte te brengen van de staat van jouw huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig specialist loopt de hele woning door (opleverpunten) en is deskundig op het gebied van de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €125 en €230.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek betekent een volledige inspectie van een huis met rapportage. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. Daarbij geeft het inzicht in de herstelkosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt geadviseerd op het moment dat je een ander huis gaat aanschaffen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verborgen gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de regel wordt het onderzoek gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Ook worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Dit wordt doorgaans gedaan in het begin van het biedproces (via een makelaar in Valkenswaard). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door gebruik te maken van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het nadeel is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring is een simpelere bouwtechnische schouw zonder rapport. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Valkenswaard loop je door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling over onderhoudstoestand van de woning. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct benoemd. De deskundige noemt ook een prijsindicatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage kosten en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie