Bouwkundige keuring Rijsenhout

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Rijsenhout laten doen is dan vaak geen gek idee. Met behulp van de inspecteur krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de gebreken van een woning en krijg je meer inzicht in de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Daarmee heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op de verschillende pagina’s van dit portaal tref je aanvullende info over de verschillende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en verstrekken we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Rijsenhout.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Rijsenhout checkt het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals de staat van de dakconstructie en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle bevindingen van de deskundige met hierbij een kostenberekening.
 • Zo zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de gesteldheid van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren rond de €305 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Rijsenhout plannen

Direct inzicht in de technische kwaliteit jouw eigen woning of van een woning die te koop staat? Kies dan voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Dankzij deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. De inspecteur bekijkt o.a. het voegwerk en en of er asbest aanwezig is. Dan weet je welke kosten noodzakelijk zijn om eventuele gebreken te verhelpen. Daarbij krijg je een overzicht van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een partij kiezen die de woning komt inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Rijsenhout.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in februari 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Laat je informeren over een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het bekijken van de woning geeft de bouwkundig adviseur een mondeling verslag van de bouwkundige problemen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of de energieprestaties? Plan dan ook meteen een erkende taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons informatieplatform lees je ook aanvullende gegevens over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Rijsenhout

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te starten zoek je een deskundige die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je hebt de keuze uit verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Rijsenhout (en in de buurt).

 2. De analyse en keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & de verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De inspecteur bekijkt alles maar laat alles netjes op de plek staan en schroeft ook niks open. Deze persoon neemt altijd spullen mee zoals een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  In aansluiting op de woninganalyse omschrijft de bouwkundige zijn beoordeling. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met alle bevindingen van de woninganalyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In deze documentatie tref je een samenvatting van de bouwkundige staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Ook vind je hier een tariefoverzicht om het woonobject weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kun je met zekerheid een openingsbod doen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele kosten voor onderhoud. Wacht je nog op de uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport schommelen rond de €325 en €490. De totale prijs bestaat uit een aantal facetten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) zijn de belangrijkste. Ook waar de woning gelegen is speelt een rol omdat er soms reiskosten worden berekend. Eveneens komen we verschillen tegen tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk goed naar wachttijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de totaalprijs. In de onderstaande tabel vind je samengevat de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Rijsenhout.

Soort woningNetto woonoppervlaktePrijsberekening
Bovenwoning83 m2300 – €325
Rijwoning113 m2€355 – €370
Hoekhuis130 m2€415 – €450
Geschakelde woning158 m2€450 – €495
Landhuis193 m2€525 – €560
Tabel met de tarieven van een bouwkundig rapport februari 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten waar je oog op moet houden wanneer je een inspecteur kiest: de prijsverwachting, de snelheid, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het volgende schema vind je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Rijsenhout die je mogelijk kunnen helpen met een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Leimuiden, Kudelstaart, Vrouwenakker, Amstelhoek en de Hoef.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-rijsenhout-1435

Voordelen van een aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Aan de hand van een aankoopkeuring in Rijsenhout checkt een objectieve bouwkundig ingenieur het gebouw. Een aanrader, zo krijg je goed inzicht in wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide check van een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Op basis daarvan bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de taak om de potentiële koper op de hoogte te brengen van de staat van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Met een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwinspecteur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet precies hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €100 en €220.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. Daarbij geeft het inzicht in de kosten voor herstelwerk om de woning in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland komt in beeld wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op diverse problemen. Middels deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de regel wordt het onderzoek gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Standaard worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Ons advies: laat het doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Rijsenhout). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een realistisch bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het nadeel is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig specialist uit de gemeente Haarlemmermeer doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. de gebreken van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden dan direct gesignaleerd. De ingenieur biedt ook een kostenoverzicht om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie