Bouwkundige keuring Kapelle

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Kapelle laten doen is heel erg verstandig. Door middel van deze analyse zal je veel inzicht krijgen over de de kwaliteit van de woning en krijg je meer inzicht in de kosten om het huis in goede staat te brengen. Door deze inzichten sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op dit informatieplatform bieden wij actuele info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de onkosten en achterhaal je en tabel met bouwkundig adviseurs in Kapelle.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Kapelle inspecteert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijvoorbeeld het voegwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Met deze documenten krijg je meer helderheid over de actuele situatie en staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €315 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Kapelle plannen

Heb je belang bij een indicatie van de bouwtechnische staat van een woonhuis of van een potentiële woning om aan te kopen? Bekijk dan de optie voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Aan de hand van deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Er wordt gekeken naar o.a. de kozijnen, het schilderwerk en of er lekkages zijn. Ook weet je welke kosten noodzakelijk zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Tevens krijg je meer inzicht in het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die het woonobject gaat inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Onder andere een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Kapelle.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Ga dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Ten tijde van de controle van het appartement geeft de bouwkundige een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Je kunt het dan ook combineren met een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je ook veel uitleg vinden over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Kapelle

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst zoek je een expert die de woning gaat onderzoeken. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Kapelle (en in de buurt).

 2. Keuring van het woonobject

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & de makelaar maak je een rondje door de woning. De deskundige beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen inboedel en richt dus nooit schade aan. Deze persoon neemt altijd spullen mee zoals een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  In aansluiting op de wooninspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met de gegevens van het woningonderzoek wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit stuk staat een lijst met de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Bovendien staat in het document een schatting van de onkosten om het woonhuis te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is het rapport positief over de woning? Op dat moment kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelkosten. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De huidige kosten van een bouwrapport liggen tussen de €275 en €480. Het prijskaartje wordt bepaald door meerdere onderdelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs door de te verwachten reiskosten. Ook zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk altijd goed naar de snelheid, de volledigheid van het rapport en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit heeft allemaal invloed op de uiteindelijke prijs. In het onderstaand overzicht beschrijven we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Kapelle.

Soort woningGrootteGemiddelde onkosten
Appartementje100 m2290 – €310
Rijwoning117 m2€350 – €380
Hoekhuis136 m2€410 – €440
Twee onder één kap166 m2€475 – €485
Herenhuis177 m2€510 – €555
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vind gespecialiseerde bouwkundigen in de omgeving

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Aspecten waar je oog op moet houden op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijzen, de levertijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de lijst hierna tref je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Kapelle die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Reimerswaal, Vlissingen, Veere, Middelburg en Schouwen-Duiveland.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-kapelle-4421

Regel online een aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Kapelle checkt een onafhankelijk deskundige het gebouw. Handig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de status van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonobject.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning dat je in de verkoop wil doen. Daarmee geef je potentiële kopers duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkopende partij heb je de taak om de potentiële koper gedegen te informeren inzake de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwadviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en is deskundig op het gebied van regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €130 en €245.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de minimale investeringen om de woning op te knappen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland wordt geadviseerd in het geval je een ander huis gaat aanschaffen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van diverse problemen. Door middel van deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de regel wordt het onderzoek gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Doorgaans worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Normaal doet men dit voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Kapelle). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met het rapport in je broekzak zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Begeleid door de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Kapelle loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden direct aangewezen en besproken. De specialist kent ongeveer de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Pluspunt van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

 • Bouwkundige keuring Kloetinge
 • Bouwkundige keuring Schore
 • Bouwkundige keuring Wemeldinge
 • Plaats een reactie