Bouwkundige keuring Landgraaf

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Landgraaf laten doen kan veel onzekerheid wegnemen. Daarmee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en inzage in de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Op die manier heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Via bouwkeuringexpert.nl tref je nuttige informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de financiële aspecten en vind je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Landgraaf.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Je bouwkundig inspecteur in Landgraaf checkt de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De expert kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijvoorbeeld de dakbedekking en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Met deze documenten krijg je een concreet beeld van de de huidige staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €340 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Landgraaf regelen

Heb je belang bij een onderzoek laten doen naar de bouwtechnische staat van een gebouw of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Overweeg dan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Dankzij deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het dak, dakpannen en de staat van de CV-ketel. Ook krijg je een overzicht van welke kosten noodzakelijk zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Daarbij krijg je meer zekerheid over het toekomstig onderhoud. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die deze keuringen kan uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Denk aan een bouwadviseur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Landgraaf.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Overweeg dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de bezichtiging van het huis geeft de bouwadviseur een mondeling verslag over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan dan ook meteen een taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons portaal kan je ook veel informatie vinden over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Landgraaf

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Ten eerste moet je contact zoeken met een deskundige die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er zijn meerdere architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Landgraaf (en de nabije regio).

 2. De analyse en keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige eigenaar en / of de verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De inspecteur analyseert alles maar verplaatst niets en maakt geen schade. Deze persoon kan gebruik maken van een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Na afloop van de keuring meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Op basis van het onderzoek ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In het verslag staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Bovendien vind je daar een kostenberekening om het woonhuis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Nu kun je beginnen met je openingsbod. Hierbij houdt je rekening met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Kies er dan voor dit te benoemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren rond de €315 en €410. Het kostenplaatje wordt bepaald door allerlei variabelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) spelen de grootste rol. Ook de plaats waar de woning staat speelt een rol vanwege de reiskosten. Bovendien komen we verschillen tegen tussen de verschillende adviesbureaus. Belangrijke punten zijn wachttijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit alles bij elkaar bepaalt het totale tarief. In het overzicht hieronder berekenen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Landgraaf.

Soort woningAantal m2Prijsindicatie
Flatwoning81 m2285 – €310
Tussenwoning120 m2€360 – €380
Hoekhuis131 m2€410 – €450
Twee onder één kap155 m2€475 – €485
Vrijstaand186 m2€510 – €560
Overzichtmet een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van goede bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Zaken die belangrijk zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de uurtarieven, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de tabel hieronder vind je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Landgraaf die potentieel hun service kunnen verlenen bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Simpelveld, Voerendaal, Beekdaelen, Valkenburg aan de Geul en Vaals.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-landgraaf-6372

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Aan de hand van een aankoopkeuring in Landgraaf bekijkt een neutrale specialist het woonhuis. Handig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de huidige staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Advies over de verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide en deskundige keuring van een woning die binnenkort op de markt komt. Op die manier verschaf je potentiële kopers inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je bent 100% transparant en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningbezitter is het wettelijk je plicht de aspirant koper te informeren over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Via een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig adviseur controleert alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €100 en €230.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. Je krijgt nadere toelichting over een prijsindicatie van de onderhoudskosten om eventuele gebreken te herstellen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Limburg komt doorgaans ter sprake in situaties wanneer je een woning op het oog hebt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verschillende gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. In veel gevallen worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Landgraaf). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door middel van dit rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het jammere is dat dit rapport het een en andere kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Landgraaf wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande de staat van het woonobject. Potentiële zorgelijke constateringen worden direct aangegeven. Deze inspecteur noemt ook een prijsindicatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie