Bouwkundige keuring Susteren

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Susteren laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Daarmee krijg je op hoofdlijnen een beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je een beeld van de kosten om de gebreken op te lossen. Door deze inzichten creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Door gebruik te maken van deze site lees je meer aanvullende informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de onkosten en achterhaal je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Susteren.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Susteren checkt de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals onder andere het stucwerk en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een beeld van de de toestand van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is een keuring soms verplicht.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €345 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Susteren uitvoeren

Heb je belang bij een analyse van de bouwkundige staat van een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Profiteer dan van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Na deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Denk aan de algehele kavel en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Tevens weet je welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om eventuele gebreken te verhelpen. Ook krijg je een overzicht van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die langskomt om deze keuring te doen. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Bedrijven zoals een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Susteren.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doorlopen van het woonobject geeft de bouwkundig ingenieur snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Regel ook direct een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons informatieplatform lees je ook handige toelichtingen over Verkoopkeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Susteren

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te starten moet je een expert hebben die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Susteren (regio).

 2. De analyse en keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of eventueel de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwspecialist checkt alles maar verplaatst geen huisraad en er worden geen betimmeringen verwijderd. Hij of zij beschikt doorgaans over een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  Na afloop van het woningonderzoek beschrijft de bouwkundigezijn observaties. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de keuring krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport staat de conclusie van de observaties en eventuele gebreken. Tevens vind je in het rapport een kostenoverzicht om de woning in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Zijn de resultaten nog niet bekend? Vergeet ze dan niet op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen tussen de €275 en €460. Het prijskaartje is afhankelijk van een aantal facetten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen voornamelijk de prijs. Ook de locatie van de woning speelt een rol (met het oog op reiskosten). Tevens komen we verschillen tegen tussen de verschillende adviesbureaus. Overweeg factoren zoals de levertijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit heeft allemaal invloed op de totaalprijs. In het overzicht hieronder bieden wij de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Susteren.

Soort woningGrootteGeschatte kosten
Appartement96 m2275 – €320
Rijtjeshuis110 m2€340 – €390
Hoekhuis142 m2€415 – €440
2-onder-1 kap153 m2€465 – €495
Villa181 m2€515 – €550
Schema met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vind betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsindicatie, levertijd van het rapport, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het schema hieronder tref je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Susteren die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Sint Joost, Ohé en Laak, Stevensweert, Maria Hoop en Koningsbosch.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-susteren-6114

Voordelen van een aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Susteren controleert een onpartijdige bouwkundig ingenieur het gebouw. Slim, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de gesteldheid van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonobject.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je in de verkoop wil doen. Zo bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar te informeren over de staat van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door te kiezen voor een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige check alle opleverpunten en is op de hoogte van regels en richtlijnen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €99 en €200.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De deskundige geeft ook een indicatie van de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning op te knappen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt uitgevoerd op het moment dat je mogelijk een woning wilt kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verschillende gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Vaak wordt dit gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. In veel gevallen worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Ons advies: laat het doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Susteren). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van de resultaten zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het nadeel is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente Echt-Susteren maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de gebreken van de woning. Mogelijke zorgelijke constateringen worden direct benoemd. Deze inspecteur weet vaak ook de kosten om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie