Bouwkundige keuring Leimuiden

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Leimuiden laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Daarmee zal je veel inzicht krijgen over de staat van de woning en kom je achter de kosten om het object in goede staat te brengen. Zo heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op onze bouwkeuring-vergelijker lees je meer actuele info over de verschillende keuringen, de financiële aspecten en achterhaal je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Leimuiden.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Leimuiden checkt de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de staat van de ventilatie en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport omvat alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je meer helderheid over de toestand van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €320 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Leimuiden uitvoeren

Direct een indicatie van de staat (en gebreken) van een woonobject of van een woning die te koop staat? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Dankzij deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Denk aan de algehele kavel en en hoe het met de isolatie gesteld is. Tevens wordt het overzichtelijk welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om eventuele gebreken te verhelpen. Tevens krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die het woonobject gaat inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Leimuiden.

Een extra voordelige bouwkeuring in december 2022
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Probeer dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doorlopen van het huis geeft de bouwkundig expert gelijk mondeling zijn bevindingen door aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Kies dan ook voor een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons portaal tref je ook praktische toelichtingen over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Leimuiden

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te beginnen moet je een expert zoeken die de technische keuring gaat doen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit meerdere architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Leimuiden (en in de buurt).

 2. Keuring van het woonobject

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of makelaar van de verkopende partij wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De expert checkt alles maar laat alles netjes op de plek staan en breekt of hakt niks open. Deze persoon neemt altijd spullen mee zoals een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Na het onderzoek vertelt de bouwkundige zijn bevindingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de inspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit stuk vind je een overzicht van de bevindingen en eventuele onderhoudspunten. Daarnaast staat in het document een kostenindicatie om het woonhuis te herstellen en/of renoveren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de uitkomst positief? Met het rapport in je broekzak kun je met zekerheid een openingsbod doen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelkosten. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €270 en €450. Het prijskaartje wordt bepaald door verschillendeaspecten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject hebben de meeste invloed. Ook de woonplaats is van belang vanwege de reiskosten. Daarbij zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de landelijke en regionale bureaus. Bekijk vooral goed levertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Al deze punten kunnen invloed hebben op de pakketprijs. In de tabel hieronder bekijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Leimuiden.

Soort huisOppervlakteGemiddelde onkosten
Appartement87 m2275 – €310
Rijtjeshuis105 m2€355 – €365
Kopwoning149 m2€415 – €440
Twee onder één kap175 m2€470 – €500
Vrijstaand198 m2€510 – €550
Overzichtmet de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport december 2022.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderdelen die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: de kosten, levertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In onderstaande tabel verstrekken we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Leimuiden die je mogelijk kunt inschakelen voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Kudelstaart, Vrouwenakker, Amstelhoek, de Hoef en De Kwakel.

AdviesbureauStraatnaamPostcodePlaats
Doornbos Bouwadvies & MakelaardijAalsmeerderweg 3781432 EEAalsmeer
Status Quo Bouwkundig BureauSchoolstraat 171431 BGAalsmeer
Sanders Bouw & Advies MarcelMeervalstraat 341431 WGAalsmeer
Buis-Pomona ProjectbureauTurfstekerstraat 631431 GDAalsmeer
Bouwkundig ingenieur Leimuiden: werkzaam binnen de regio.
bouwkundige-keuring-leimuiden-1433

Regel online een aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Aan de hand van een aankoopkeuring in Leimuiden controleert een neutrale partij het woonobject. Belangrijk, want op deze manier weet je exact wat de status van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Dankzij een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonobject.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide check van een pand die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Hiermee verschaf je potentiële kopers inzicht in de gebreken van de woning. Je bent 100% transparant en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door middel van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over het bouwbesluit. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De kosten liggen tussen de €130 en €210.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. Je krijgt nadere toelichting over de benodigde kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland wordt uitgevoerd wanneer je interesse hebt in een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak achterstallig onderhoud. Middels deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Mede wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Leimuiden). Mankeert er het nodige aan de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Samen met de bouwkundig specialist uit de gemeente Kaag en Braassem bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke acute situaties worden direct benoemd. De specialist verstrekt ook een kleine calculatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie