Bouwkundige keuring Haarlemmermeer

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Haarlemmermeer regelen is dan zeer verstandig. Middels deze inspectie zal je veel inzicht krijgen over de technische kwaliteit van de woning en inzage in de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Met deze informatie heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze pagina tref je nuttige informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de kosten en vind je en tabel met bouwkundig adviseurs in Haarlemmermeer.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Haarlemmermeer inspecteert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals o.a. de algehele kavel en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport tref je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Zo krijg je inzicht in de de toestand van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is een keuring soms verplicht.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €300 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Haarlemmermeer plannen

Wil jij meteen inzicht in de bouwkundige staat van een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Overweeg dan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Aan de hand van deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het metselwerk en en of er asbest aanwezig is. Zo heb je dan inzicht in welke kosten er gemaakt moeten worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Eveneens krijg je een beeld van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat het woonobject gaat inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt terecht bij een bouwadviseur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Haarlemmermeer.

Besparen op een bouwkeuring in april 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Probeer dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het bekijken van het gebouw geeft de bouwkundige een mondelinge toelichting van de staat en gebreken. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Kies dan ook voor een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook handige uitleg over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Haarlemmermeer

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te beginnen moet je een deskundige zoeken die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er bestaan allerlei architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Haarlemmermeer (en de nabije regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of eventueel de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwexpert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles netjes op de plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Deze persoon gebruik vaak een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  In aansluiting op de inspectie beschrijft de bouwkundigezijn beoordeling. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Geleid door het onderzoek zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Hierin staat de conclusie van de observaties en de geconstateerde gebreken. Tevens staat in het document een overzicht met de kosten om het huis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelkosten. Zijn de resultaten nog niet bekend? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €330 en €485. De totale prijs bestaat uit diverse onderdelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) spelen de grootste rol. Ook de regio heeft invloed vanwege de reiskosten. Tevens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Neem zaken in overweging zoals wachttijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het totale tarief. In het bijgesloten overzicht berekenen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Haarlemmermeer.

Soort woningWoonoppervlakPrijsindicatie
Appartement88 m2290 – €315
Tussenwoning113 m2€350 – €370
Hoekhuis142 m2€415 – €450
2-onder-1 kap167 m2€465 – €480
Landhuis195 m2€530 – €535
Tabel met de tarieven van een bouwkundig rapport april 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van goede bouwkundigen bij jou in de buurt

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderdelen die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: de tarieven, wachttijd, en welke instrumenten worden er gebruikt. In onderstaande tabel tref je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Haarlemmermeer die je mogelijk kunnen helpen met een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Heemstede, Bloemendaal, Zandvoort, Haarlem en Velsen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-haarlemmermeer-2151

Advies over de aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. D.m.v. een aankoopkeuring in Haarlemmermeer bekijkt een onpartijdige ingenieur het huis. Niet zo gek, zo weet je snel meer over wat de huidige staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je op het oog hebt.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide en deskundige keuring van een pand dat je wilt verkopen. Hiermee verschaf je potentiële kopers inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper te voorzien van correctie informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Middels een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en weet veel van het bouwbesluit. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De tarieven schatten we in tussen €120 en €195.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook de kosten die gemaakt moeten worden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland komt in beeld wanneer je interesse hebt in een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verschillende gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Dikwijls wordt het pas in gang gezet als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Vaak worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Normaal doet men dit alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Haarlemmermeer). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door middel van dit rapport kan je dan een passend bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Minpunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Haarlemmermeer loop je door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen aangaande de bouwkundige staat van de woning. Potentiële problemen worden direct aangewezen en besproken. De deskundige verstrekt ook een kleine calculatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

 • Bouwkundige keuring Rozenburg
 • Bouwkundige keuring Boesingheliede
 • Bouwkundige keuring Beinsdorp
 • Bouwkundige keuring Nieuw-Vennep
 • Bouwkundige keuring Burgerveen
 • Bouwkundige keuring Leimuiderbrug
 • Bouwkundige keuring Weteringbrug
 • Bouwkundige keuring Abbenes
 • Bouwkundige keuring Buitenkaag
 • Bouwkundige keuring Lisserbroek
 • Bouwkundige keuring Spaarndam
 • Bouwkundige keuring Haarlemmerliede
 • Bouwkundige keuring Spaarnwoude
 • Bouwkundige keuring Hoofddorp
 • Bouwkundige keuring Zwaanshoek
 • Bouwkundige keuring Vijfhuizen
 • Bouwkundige keuring Cruquius
 • Bouwkundige keuring Rijsenhout
 • Bouwkundige keuring Aalsmeerderbrug
 • Bouwkundige keuring Oude Meer
 • Bouwkundige keuring Schiphol
 • Bouwkundige keuring Schiphol-Rijk
 • Bouwkundige keuring Zwanenburg
 • Bouwkundige keuring Halfweg
 • Bouwkundige keuring Badhoevedorp
 • Bouwkundige keuring Lijnden
 • Plaats een reactie