Bouwkundige keuring Zwanenburg

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Zwanenburg laten doen is dan zeer verstandig. Hiermee krijg je een concreet beeld van de bouwkundige staat van de woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Op basis daarvan creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op www.bouwkeuringexpert.nl bekijk je alle benodigde informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, een prijsvergelijking en tref je een schema met bouwkundig adviseurs in Zwanenburg.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Zwanenburg inspecteert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Deze persoon kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de staat van de plafonds en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Met deze documenten zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de huidige staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €305 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zwanenburg regelen

Wil jij meteen duidelijkheid over de staat en de waarde van een gebouw of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een uitgebreide inspectie van een woning. Na deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het dak, pannen, dakbeschot en en de staat van de CV-ketel. Zo krijg je een indicatie van welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om mogelijke gebreken op te lossen. Daarbij krijg je een beeld van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die langskomt om deze keuring te doen. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundige, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Zwanenburg.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Ga dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Ten tijde van de controle van de woning geeft de bouwkundig expert een mondelinge samenvatting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of de energieprestaties? Plan dan ook meteen een erkende taxatie en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op deze website lees je ook aanvullende gegevens over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Zwanenburg

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te starten moet je contact zoeken met een specialist die de keuring gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij verschillende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Zwanenburg (en in de buurt).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of de verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De deskundige bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niks en hakt niks open. Deze persoon kan gebruik maken van een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afronding van de wooninspectie vertelt de bouwkundige zijn bevindingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Op basis van de inspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Hierin staat een lijst met de waarnemingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Als bijlage krijg je ook inzage in een tariefoverzicht om het gebouw weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Nu kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport schommelen rond de €305 en €385. De totaalprijs wordt vastgesteld op basis van allerlei onderdelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) hebben de meeste invloed. Ook de locatie van de woning heeft zijn weerslag op de prijs in verband met de reiskosten. Bovendien zitten er forse prijsverschillen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk altijd goed naar de snelheid, de instrumenten die de expert gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in de definitieve prijs. In het overzicht hieronder beschrijven we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Zwanenburg.

WoonobjectNetto woonoppervlaktePrijsberekening
Flatwoning86 m2300 – €330
Rijtjeshuis108 m2€350 – €380
Hoekhuis129 m2€425 – €440
Twee onder één kap153 m2€470 – €480
Vrijstaand179 m2€525 – €535
Samenvatting met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vind betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderdelen die je zeker moet meewegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsindicatie, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de figuur hieronder bekijk je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Zwanenburg die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Marken, Uitdam, Zuiderwoude, Broek in Waterland en Katwoude.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zwanenburg-1161

Voordelen van een aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Zwanenburg bekijkt een objectieve partij de woning. Belangrijk, zo ontvang je betrouwbare details over wat de gesteldheid van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring houdt in: een objectieve beoordeling van een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Daarmee verstrek je de benodigde info over de staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het verplicht om de aspirant koper van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door te kiezen voor een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau controleert alle opleverpunten en is op de hoogte van de regels en normen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €105 en €250.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die gemaakt moeten worden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland komt doorgaans ter sprake wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verschillende gebreken. D.m.v. een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Mede wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Zwanenburg). Is er veel onderhoud nodig? Door gebruik te maken van het rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Minpunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Haarlemmermeer doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de staat van de woning. Potentiële gebreken worden dan direct gesignaleerd. De deskundige verstrekt ook een kleine calculatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie