Bouwkundige keuring Broek in Waterland

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Broek in Waterland laten doen kan veel onzekerheid wegnemen. Zo zal je veel inzicht krijgen over de eventuele gebreken en problemen en krijg je meer inzicht in de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Met die kennis creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op ons woonplatform bieden wij praktische informatie over de verschillende keuringen, de financiële aspecten en verschaffen we een schema met bouwkundig adviseurs in Broek in Waterland.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Je bouwkundig inspecteur in Broek in Waterland controleert de woning grondig op vele punten.
 • Deze persoon kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals het metselwerk en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie met hierbij een kostenberekening.
 • Op basis van deze analyse krijg je een helder beeld van de onderhoudsstatus van de woning die je op het oog hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €295 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Broek in Waterland uitvoeren

Direct inzicht in de bouwkundige staat van jouw eigen woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Dan heb je behoefte aan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Na deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het leidingwerk en of er houtrot is. Ook heb je dan inzicht in welke extra kosten er gemaakt gaan worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Tevens krijg je meer helderheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de keuring uitvoert. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt denken aan een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Broek in Waterland.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in mei 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Ga dan voor een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Ten tijde van de controle van het appartement geeft de bouwkundig specialist gelijk mondeling zijn bevindingen door van de staat en gebreken. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Regel ook direct een erkende taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op deze website lees je ook aanvullende gegevens over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Broek in Waterland

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Ten eerste moet je een deskundige zoeken die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt kiezen uit een aantal architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Broek in Waterland (en de nabije regio).

 2. De inspectie van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkoper & de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwexpert onderzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en er worden geen betimmeringen verwijderd. Hij of zij heeft hiervoor o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Direct na het onderzoek deelt de bouwkundige zijn oordeel. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Gebaseerd op de woninganalyse komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Hierin staat een lijst met de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Ook vind je in het rapport een tariefoverzicht om het woonhuis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de uitkomst positief? Nu kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de aangetoonde gebreken. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Kies er dan voor dit te benoemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €305 en €395. De totale prijs bestaat uit verschillende aspecten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning speelt een rol wanneer er reiskosten worden berekend. Bovendien komen we verschillen tegen tussen de landelijke en regionale bureaus. Overweeg factoren zoals de oplevertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit heeft allemaal invloed op het totale tarief. In het bijgaande overzicht vind je samengevat een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Broek in Waterland.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGeschatte prijs
Studio99 m2275 – €330
Rijtjeshuis100 m2€345 – €390
Hoekhuis133 m2€420 – €445
Geschakelde woning170 m2€455 – €480
Herenhuis183 m2€515 – €540
Tabel met de actuele kosten van een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vind gespecialiseerde bouwkundigen bij jou in de buurt

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Dingen die je zeker moet meewegen bij het kiezen van een inspecteur: de kostprijs, de levertijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het schema hieronder vind je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Broek in Waterland die wellicht beschikbaar zijn voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Katwoude, Monnickendam, Edam, Volendam en Den Ilp.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-broek-in-waterland-1151

Regel online een aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Broek in Waterland bekijkt een onafhankelijk expert het woonobject. Ideaal, want zo weet je precies wat de staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke keuring van een woning dat jij wil verhuren. Middels dit rapport verstrek je de benodigde info over de staat van jouw huis. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningbezitter heb je de taak om de nieuwe eigenaar gedegen te informeren inzake de onderhoudssituatie van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door te kiezen voor een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwinspecteur check alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over regels en richtlijnen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €115 en €240.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Je krijgt nadere toelichting over een prijsindicatie van de onderhoudskosten om eventuele gebreken te herstellen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland komt doorgaans ter sprake als je een ander huis gaat aanschaffen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verschillende gebreken. Met deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Standaard worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Wij adviseren om dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Broek in Waterland). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door gebruik te maken van het rapport kan je dan een passend bod doen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Aandachtspunt is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring betekent een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Onder begeleiding van de bouwkundige uit de gemeente Waterland bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de staat van het woonobject. Eventuele acute situaties komen meteen aan het licht. De specialist verstrekt ook een kleine calculatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie