Bouwkundige keuring Zoetermeer

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Zoetermeer laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Op die manier krijg je een helder beeld van de eventuele gebreken en problemen en krijg je duidelijkheid over de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Op basis daarvan kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. In onze uitgebreide documentatie tref je actuele informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en verstrekken we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Zoetermeer.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Een bouwkundig inspecteur in Zoetermeer benadert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Er wordt gekeken naar in het oog springende zaken zoals de staat van de gevel en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport bevat de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Met deze documenten krijg je een beeld van de de gesteldheid van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Bij een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €300 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zoetermeer inplannen

Heel snel meer info over de huidige staat van jouw appartement of van een andere woning die je op het oog hebt? Profiteer dan van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een uitgebreide inspectie van een woning. Aan de hand van deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Je kunt denken aan het metselwerk en en de staat van de CV-ketel. Hiermee krijg je een overzicht van welke kosten er gemaakt moeten worden om mogelijke gebreken op te lossen. In aanvulling daarop krijg je meer zekerheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig expert, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Zoetermeer.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Ga dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doorlopen van het woonhuis geeft de bouwkundig ingenieur gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan het dan tegelijk in met een taxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op deze website lees je ook aanvullende toelichtingen over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Zoetermeer

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Als eerste moet je een expert zoeken die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij uiteenlopende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Zoetermeer en omgeving.

 2. Woninginspectie

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en/of wellicht een makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De inspecteur loopt alles na maar verplaatst geen meubels en schroeft niets open. Deze persoon beschikt doorgaans over een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afloop van het onderzoek deelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Middels de wooninspectie zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Daarin staat een lijst met de waarnemingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Bijgevoegd vind je daar een kostenberekening om de woning weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelkosten. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen tussen de €280 en €390. De prijs hangt af van een aantal punten. De oppervlakte en de inhoud van de woning spelen de grootste rol. Ook de regio is van belang wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende aanbieders. Let vooral op wachttijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in de totaalprijs. In het overzicht hieronder beschrijven we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Zoetermeer.

Soort woningGrootteGeschatte prijs
Bovenwoning80 m2275 – €315
Tussenwoning120 m2€340 – €385
Hoekwoning137 m2€410 – €440
Geschakelde woning166 m2€465 – €490
Landhuis176 m2€525 – €560
Opsomming met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vind goede bouwkundigen in jouw woonplaats

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Factoren waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: de geschatte kosten, de levertijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het schema hieronder tref je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Zoetermeer die wellicht beschikbaar zijn voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Lansingerland, Pijnacker-Nootdorp, Midden-Delfland, Delft en Den Haag.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zoetermeer-2722

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Met behulp van een aankoopkeuring in Zoetermeer analyseert een onpartijdige specialist de woning. Niet onverstandig, want op deze manier weet je exact wat de huidige staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die binnenkort op de markt komt. Zo geef je potentiële kopers duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een huis heb je de taak om de koper te voorzien van correctie informatie over de bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Met behulp van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en zal zijn kennis delen over de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €100 en €190.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Daarbij geeft het inzicht in de herstelkosten die nodig zijn om eventuele gebreken te herstellen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
De bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland wordt geadviseerd zodra jij een woning op het oog hebt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van onderhoud problematiek. Met deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Dikwijls wordt het pas in gang gezet als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Vaak worden de uitslagen van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Zoetermeer). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van de resultaten kan je een marktconform bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Aandachtspunt is dat het rapport tijd en geld kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwkundige uit de gemeente Zoetermeer loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke zorgelijke constateringen worden direct benoemd. De bouwkundige kent ongeveer de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie