Bouwkundige keuring Zuiderwoude

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Zuiderwoude laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Op die manier krijg je een idee van de de gebreken van een woning en krijg je duidelijkheid over de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Door deze inzichten worden de onderhandelingen transparanter. Op deze website bieden wij alle benodigde info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de prijzen en achterhaal je een schema met bouwkundig adviseurs in Zuiderwoude.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Zuiderwoude checkt de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De expert kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijvoorbeeld de riolering en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport bevat per onderdeel een uitgebreide documentatie met hierbij een kostenberekening.
 • Op basis van deze analyse krijg je inzicht in de de status van de woning die je wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €345 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zuiderwoude laten uitvoeren

Op korte termijn een analyse van de staat (en gebreken) van een woonobject of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Na deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Denk aan de gevel en de technische staat van de CV-installatie. Ook kom je er achter welke kosten noodzakelijk zijn om de problemen aan te pakken. Eveneens krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de woning komt inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig expert, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Zuiderwoude.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Bekijk de mogelijkheden van een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de analyse van het object geeft de bouwkundig specialist een mondelinge toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan dan ook meteen een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Via onze vergelijker bekijk je ook nuttige informatie over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Zuiderwoude

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Als eerste neem je contact op met een expert die de woning gaat onderzoeken. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Zuiderwoude (en de regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter & eventueel de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De specialist bekijkt alles maar laat alles netjes op de plek staan en breekt of hakt niks open. De inspecteur heeft hiervoor o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  In aansluiting op de huisbeoordeling vertelt de bouwkundige zijn observaties. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Gebaseerd op de huisbeoordeling krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk staat een lijst met de observaties en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarnaast krijg je ook inzage in een kostenberekening om de woonruimte bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De prijzen van een bouwrapport schommelen tussen de €295 en €425. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld op basis van allerlei punten. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen voornamelijk de prijs. Ook de plaats waar de woning staat is van invloed op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Tevens zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders. Bekijk vooral goed wachttijd, welke instrumenten er gebruikt worden en naar reviews van andere klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op het totale tarief. In de onderstaande tabel vergelijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Zuiderwoude.

Type huis Aantal m2Gemiddelde onkosten
Appartementje83 m2280 – €325
Rijwoning112 m2€350 – €390
Hoekwoning146 m2€425 – €440
Geschakelde woning157 m2€475 – €490
Vrijstaand194 m2€510 – €550
Samenvatting met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Heb je een inspectiebureau nodig voor de service van een technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de tarieven, wachttijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de lijst hierna vind je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Zuiderwoude die potentieel hun service kunnen verlenen bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Broek in Waterland, Katwoude, Monnickendam, Edam en Volendam.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zuiderwoude-1153

Plan direct online een aankoopkeuring in

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Dankzij een aankoopkeuring in Zuiderwoude controleert een onpartijdige expert het verblijf. Een aanrader, zo krijg je inhoudelijke info over wat de actuele situatie en staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Via een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Een verkoopkeuring is een gedegen review van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat jij wil verhuren. Hiermee verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van jouw huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het wettelijk je plicht de koper gedegen te informeren inzake de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door middel van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is deskundig op het gebied van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €125 en €205.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Je krijgt nadere toelichting over de minimale investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt uitgevoerd wanneer je een woning op het oog hebt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op achterstallig onderhoud. Middels deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Dikwijls wordt het pas in gang gezet op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Meestal worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Ons advies: laat het doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Zuiderwoude). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring is een simpelere technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Begeleid door de bouwadviseur uit de gemeente Waterland wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan de gebreken van de woning. Eventuele belangrijke herstelpunten komen meteen aan het licht. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie