Bouwkundige keuring Uitdam

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Uitdam laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Middels deze inspectie krijg je een helder beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en inzage in de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Met deze informatie sta je sterker in de onderhandelingen. Op dit informatieplatform bekijk je nuttige informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de tarieven en tref je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Uitdam.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Uitdam bekijkt de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Deze persoon kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de puien en kozijnen en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport tref je alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een kostenplaatje.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een goed beeld van de de gesteldheid van de woning die je wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €340 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Uitdam afspreken

Behoefte aan duidelijkheid over de bouwtechnische staat van een gebouw of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Kies dan voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een uitgebreide inspectie van een woning. Aan de hand van deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. De inspecteur bekijkt o.a. het dak, pannen, dakbeschot en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Hiermee achterhaal je welke kosten er gemaakt dienen te worden om de problemen aan te pakken. Tevens krijg je meer inzicht in het onderhoud voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de inspectie gaat uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwadviseur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Uitdam.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kijk dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doorlopen van het object geeft de bouwkundig adviseur een mondeling verslag over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Regel ook direct een erkende taxatie en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Op ons platform kan je ook veel uitleg vinden over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Uitdam

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste zoek je een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er zijn een aantal architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Uitdam (en in de buurt).

 2. De inspectie van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of de aan- of verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De bouwspecialist bekijkt alles maar laat alles op z’n plek staan en hakt niks open. De ingenieur kan gebruik maken van thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Na afloop van de woninganalyse vertelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van het woningonderzoek zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In het verslag is een beoordeling te vinden met de woning inclusief foto’s en eventuele onderhoudspunten. Daarbij vind je hier een overzicht met de kosten om het verblijf in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is het rapport positief over de woning? Op basis van de resultaten kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport schommelen tussen de €270 en €430. De totaalprijs is gebaseerd op meerdere punten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen voornamelijk de prijs. Ook de plaats waar de woning staat heeft zijn weerslag op de prijs (met het oog op reiskosten). Verder komen we verschillen tegen tussen de verschillende aanbieders. Overweeg factoren zoals de snelheid, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In het overzicht hieronder berekenen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Uitdam.

Type woningOppervlakteGemiddelde prijzen
Studio91 m2280 – €305
Rijtjeshuis122 m2€360 – €390
Hoekpand138 m2€420 – €435
Twee onder één kap159 m2€475 – €490
Landhuis196 m2€520 – €550
Tabel met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vind goede bouwkundigen in jouw woonplaats

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderwerpen waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: de tarieven, wachttijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de tabel hieronder verstrekken we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Uitdam die wellicht beschikbaar zijn voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Zuiderwoude, Broek in Waterland, Katwoude, Monnickendam en Edam.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-uitdam-1154

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Uitdam onderzoekt een objectieve deskundige het woonhuis. Niet onverstandig, want zo weet je precies wat de conditie van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een inspectie van een pand die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op deze manier verstrek je de benodigde info over de onderhoudssituatie van het huis. Je bent 100% transparant en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningverkoper heb je de plicht om de kopende partij te voorzien van correctie informatie over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? A.d.h.v. een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig ingenieur loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet veel van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €120 en €235.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Je krijgt nadere toelichting over de noodzakelijke investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland is relevant zodra jij interesse hebt in een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op onderhoud problematiek. D.m.v. een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Doorgaans worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Het is aan te raden dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Uitdam). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met het rapport in je broekzak kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Minpunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Waterland loop je door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële gebreken worden direct benoemd. De specialist weet vaak een richtprijs aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de snelheid.

Plaats een reactie