Bouwkundige keuring Oene

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Oene laten doen kan veel meerwaarde bieden. Door deze keuring krijg je inzicht in de bouwkundige staat van de woning en krijg je een beeld van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Door deze inzichten sta je sterker in de onderhandelingen. Hieronder kan je aan de slag met uitgebreide informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de onkosten en bieden we en tabel met bouwkundig adviseurs in Oene.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Oene onderzoek de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De expert kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijv. de gevel en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport omvat per onderdeel een uitgebreide documentatie met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op basis van deze analyse krijg je een helder beeld van de de conditie van de woning waar je interesse in hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €350 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oene uitvoeren

Op korte termijn een onderzoek laten doen naar de huidige staat van een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Aan de hand van deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Denk aan de puien en kozijnen en en of er sprake is van lekkages. Daarbij krijg je een indicatie van wat de financiële consequenties zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Daarbij krijg je een beeld van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de inspectie gaat uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig ingenieur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Oene.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in december 2023
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Ga dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de analyse van de woning geeft de bouwadviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan dan ook meteen een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je ook veel toelichtingen vinden over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Oene

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te starten heb je een specialist nodig die het huis gaat inspecteren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit allerlei architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Oene (regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De expert checkt alles maar verplaatst geen inboedel en breekt of hakt niks open. Deze persoon heeft hiervoor o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  In aansluiting op de wooninspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn beoordeling. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met behulp van de woninganalyse krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. Hierin staat een lijst met de observaties en direct / noodzakelijk onderhoud. Bovendien vind je in het rapport een tariefoverzicht om de woonruimte bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met het rapport in je broekzak kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele kosten voor onderhoud. Zijn de resultaten nog niet bekend? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €270 en €495. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op allerlei factoren. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) spelen de grootste rol. Ook de locatie van de woning beïnvloedt de prijs door de te verwachten reiskosten. Verder zit er veel verschil tussen de verschillende aanbieders. Belangrijke punten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke instrumenten er gebruikt worden en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het totale tarief. In het bijgesloten overzicht bieden wij de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Oene.

Type woningWoonoppervlakPrijsberekening
Flatwoning85 m2285 – €330
Rijwoning121 m2€345 – €370
Hoekhuis139 m2€425 – €440
Geschakelde woning174 m2€465 – €490
Vrijstaand200 m2€530 – €535
Opsomming met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk tarieven van gespecialiseerde bouwkundigen werkzaam in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Aspecten die je moet afwegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de uurtarieven, de oplevertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de tabel hieronder bekijk je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Oene die wellicht hulp kunnen bieden bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Emst, Lemelerveld, Lemele, Giethmen en Dalmsholte.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oene-8167

Aankoopkeuring voor een woonobject

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Met een aankoopkeuring in Oene checkt een onafhankelijk bouwkundig ingenieur het woonobject. Een uitkomst, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning dat je wilt verkopen. Op basis daarvan verstrek je de benodigde info over de bouwkundige staat van de woning. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningeigenaar is het wettelijk je plicht de aspirant koper van informatie te voorzien over onderhoudstoestand van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? D.m.v. een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig adviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en past zijn vaardigheden toe rondom de regels en normen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De tarieven liggen tussen de €100 en €205.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Het rapport beschrijft de kosten die gemaakt moeten worden om de woning op te knappen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt doorgaans ter sprake in situaties wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op achterstallig onderhoud. Aan de hand van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Evenzeer worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Oene). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van het rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwadviseur uit de gemeente Epe loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke gebreken worden direct aangegeven. De expert weet vaak ook de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage kosten en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie