Bouwkundige keuring Marken

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Marken laten uitvoeren is een verstandige keuze. Met behulp van de inspecteur krijg je een beeld van de staat van de woning en ontvang je een inschatting van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Op die manier sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Hieronder bekijk je actuele info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de kosten en vind je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Marken.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Marken checkt het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijv. de vloeren en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met de informatie en conclusies van de inspecteur met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op basis van deze analyse krijg je een helder beeld van de onderhoudsstatus van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €270 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Marken plannen

Behoefte aan een analyse van de bouwkundige staat van jouw appartement of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Overweeg dan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Middels deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de onderhoudsstaat van de keuken. Daarbij kom je er ook achter welke kosten er bij komen kijken om verbeteringen aan de woning aan te brengen. In aanvulling daarop krijg je meer zekerheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat langskomt om deze keuring te doen. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Denk aan een bouwadviseur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Marken.

Een extra voordelige bouwkeuring in april 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de analyse van het woonhuis geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge samenvatting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Combineer het dan met een erkende taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons platform kan je ook veel toelichtingen vinden over Aankoop woningkeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Marken

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te starten zoek je een specialist die de keuring gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn meerdere architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Marken en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de makelaar loop je hele woning door. De inspecteur checkt alles maar laat alles op z’n plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies doorspreken

  Direct na de keuring komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Op basis van de inspectie stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit rapport tref je een samenvatting van de staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Als bijlage vind je in het rapport een schatting van de onkosten om het verblijf in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De prijzen van een bouwrapport liggen tussen de €325 en €375. De totaalprijs hangt af van verschillende facetten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen voornamelijk de prijs. Ook de locatie van de woning heeft invloed door de te verwachten reiskosten. Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Let vooral op levertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar reviews van andere klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op het kostenplaatje. In het schema hieronder berekenen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Marken.

Soort woningNetto woonoppervlakteGeschatte prijzen
Bovenwoning75 m2275 – €320
Tussenwoning106 m2€340 – €390
Kopwoning142 m2€420 – €445
Geschakelde woning158 m2€465 – €500
Vrijstaand197 m2€505 – €540
Samenvatting met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk info van geschikte bouwkundigen in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de tabel hieronder vind je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Marken die wellicht hulp kunnen bieden bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Uitdam, Zuiderwoude, Broek in Waterland, Katwoude en Monnickendam.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-marken-1156

Pluspunten van de aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Via een aankoopkeuring in Marken checkt een onpartijdige ingenieur het gebouw. Slim, want op deze manier weet je exact wat de onderhoudsstatus van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide en deskundige keuring van een pand die binnenkort op de markt komt. Zo bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van jouw huis. Jij komt hiermee serieus over en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door middel van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Het bouwkundig adviesbureau loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet precies hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De tarieven liggen tussen de €99 en €250.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Waarom een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. De deskundige geeft ook een indicatie van de herstelkosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt geadviseerd in het geval je een ander huis gaat aanschaffen. Doorgaans vertonen de oudere huizen onderhoud problematiek. Door te kiezen voor een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de regel wordt het onderzoek gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Ook worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Marken). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door middel van dit rapport kan je dan een passend bod doen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Waar je op moet letten is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Waterland loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen m.b.t. de staat van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten worden direct benoemd. Deze inspecteur kent ongeveer de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelheid.

Plaats een reactie